ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Έντονες επιφυλάξεις»

Εικόνα του άρθρου «Έντονες επιφυλάξεις»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/01/2020, 15:06
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

To Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επισκέφθηκε η Μερόπη Τζούφη, αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Ιωαννίνων. Την υποδέχθηκαν ο πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης και οι αντιπρυτάνεις Σταύρος Νικολόπουλος, Μηνάς Πασχόπουλος, Σπύρος Γεωργάτος.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν οι εξαγγελίες της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως για τη δημόσια χρηματοδότηση των πανεπιστημίων, όπως επίσης και οι επιπτώσεις στην εύρυθμη λειτουργία των ιδρυμάτων σε εκπαιδευτικό και ερευνητικό επίπεδο.

Η κα Τζούφη σημείωσε πως «η ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα των Πανεπιστημίων είναι απαραίτητη ώστε τα ιδρύματα να επιτελούν απρόσκοπτα το έργο τους, καλύπτοντας -μεταξύ άλλων- τις μορφωτικές ανάγκες χιλιάδων φοιτητών. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καλείται να μεριμνήσει για την άμεση κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κας Τζούφη, «κατά τη συζήτηση εκφράστηκαν έντονες επιφυλάξεις για το προτεινόμενο από την κυβέρνηση, σύστημα εκλογής των πρυτανικών αρχών, αλλά και της επαναφοράς των εξωτερικών συμβουλίων διοίκησης στα ΑΕΙ».

Κατόπιν, η βουλευτής (και γιατρός) συναντήθηκε με τον κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας Γιάννη Γεωργίου, με τον οποίο συνομίλησε «για τις προκλήσεις και τις ιδιαιτερότητες που αντιμετωπίζουν τα νέα τμήματα. Κοινή διαπίστωση αποτέλεσε η ανάγκη επαναλειτουργίας της διυπουργικής επιτροπής Παιδείας-Υγείας για τη μελέτη και την επίλυση σχετικών εκπαιδευτικών ζητημάτων».

Τέλος, συνάντησε και την πρόεδρο της Ιατρικής Άννα Μπατιστάτου, με την οποία συζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών για την πλήρωση των θέσεων μελών ΔΕΠ που είτε συνταξιοδοτούνται, είτε πρόκεινται για νέες κρίσεις, «καθώς οι καθυστερήσεις στην αντικατάσταση επιβαρύνουν την εκπαιδευτική λειτουργία του τμήματος, ενώ δυσχεραίνουν την παροχή υγειονομικής περίθαλψης στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής», όπως αναφέρει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3