ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Ενότητα Πολιτών»: Τα είπε με τους επιστήμονες

Εικόνα του άρθρου «Ενότητα Πολιτών»: Τα είπε με τους επιστήμονες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/05/2019, 20:31
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μια ακόμη θεματική εκδήλωση διοργάνωσε η παράταξη «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα» με επικεφαλής τον δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο Θωμά Μπέγκα. Αυτή τη φορά, οι προσκεκλημένοι ήταν μηχανικοί, οικονομολόγοι και δικηγόροι. Ομιλητές, πέραν του δημάρχου, και δύο αντιδήμαρχοι, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θωμάς Γιωτίτσας και ο αντιδήμαρχος Έργων Γιάννης Λιόντος, ενώ τοποθετήσεις έκαναν τρεις υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι: ο αρχιτέκτονας μηχανικός και επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Σμύρης, η αρχιτέκτονας μηχανικός Έλενα Σιόντη και η δικηγόρος Αγγελική Αγγέλη.

Όλοι τους τόνισαν, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ότι η παράταξη στη νέα περίοδο προτάσσει την οικειοποίηση του δημόσιου χώρου από τον πολίτη και την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας προς όφελος των δημοτών. Ο επικεφαλής της παράταξης, Θωμάς Μπέγκας υπογράμμισε ότι «αυτή η Δημοτική Αρχή σε κάθε βήμα του σχεδιασμού της για το Δήμο, απέδειξε ότι είναι στην κουλτούρα της η συνεργασία με τους επιστημονικούς φορείς». 

Ως παράδειγμα έφερε τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου, όπου προσλήφθηκαν δύο νομικοί και είναι σε εξέλιξη η πρόσληψη τρίτου, ενώ, σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων, στην Υπηρεσία κάνουν την άσκησή τους νέοι δικηγόροι. Υπενθύμισε δε ότι επί θητείας του ενεργοποιήθηκε ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη. Η κ. Αγγέλη, ως δικηγόρος, ανέφερε ότι στόχος είναι η διεύρυνση της θεσμικής συνεργασίας Δήμου και Δικηγορικού Συλλόγου, ενώ πρόσθεσε ότι «σε αυτή τη θητεία ο Δήμος απέδωσε στον Σύλλογο τα χρήματα που αντιστοιχούν στους δικηγόρους ως ποσοστό επί των απαλλοτριώσεων».

Για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, μίλησε ο κ. Γιωτίτσας. Ο αντιδήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος επεσήμανε ότι «ο Δήμος δεν γνώριζε και δεν είχε καταγεγραμμένη και κατοχυρωμένη την περιουσία του» και αναφέρθηκε στις σχετικές διαδικασίες που έγιναν. «Πλέον στη νέα θητεία είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην αξιοποίηση της προς όφελος των δημοτών, με κορωνίδα το Πάρκο Πυρσινέλλα», είπε.

Ο αντιδήμαρχος Έργων και εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κ. Λιόντος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η δική μας αντίληψη ήταν ότι τα έργα θα πρέπει να έχουν ένα ποιοτικό αποτύπωμα σε όλο το Δήμο και παράλληλα ωριμάσαμε μελέτες ώστε να είμαστε έτοιμοι για τα μεγάλα οραματικά έργα της νέας προγραμματικής περιόδου, αξιοποιώντας τους  επιστημονικούς φορείς και μειώνοντας δραστικά το κόστος των μελετών».

Τέλος, ο κ. Σμύρης ανέφερε ότι «η ‘πόλη’ είμαστε εμείς οι πολίτες, γι’ αυτό το κέντρο του προγράμματος μας είναι οι πολίτες. Έννοιες όπως η οικειοποίηση του δημόσιου χώρου από τους πολίτες, η αστική συνείδηση, η έννοια της συνοικίας-γειτονιάς, είναι στο επίκεντρο του προγραμματικού μας λόγου», ενώ η κ. Σιόντη τόνισε ότι «οι προτάσεις μας αποσκοπούν στην ενεργοποίηση της επαφής του πολίτη με το δημόσιο χώρο, το φυσικό και αστικό περιβάλλον, και είναι ιεραρχημένες ώστε να επωφελούνται οι δημότες σε όλη την έκταση του Δήμου».

 

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back