ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ενότητα Πολιτών»: Μια αποτίμηση και η επόμενη μέρα

Εικόνα του άρθρου «Ενότητα Πολιτών»: Μια αποτίμηση και η επόμενη μέρα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/06/2019, 19:34
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την επόμενη μέρα αναζητά η «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα», με τον επικεφαλής της Θωμά Μπέγκα να υπογραμμίζει: «Η παρουσία όλων μας στον δημόσιο βίο πρέπει να διέπεται από αρχές: Δεν πρέπει να είμαστε επαγγελματίες της πολιτικής και της καρέκλας. Πρέπει να αποδεχόμαστε τη νομοτέλεια των υγιών κύκλων στη ζωή». Μια δήλωση που έχει και το νόημά της ενόψει και της επόμενης μέρας στο Δημαρχείο, και η οποία καταγράφηκε κατά την πρώτη μετεκλογική συνάντηση των υποψηφίων της παράταξης.

Σε σχετική ανακοίνωση, σημειώνεται ότι το ζητούμενο στη νέα δημοτική περίοδο είναι η δυναμική λειτουργία της δημοτικής ομάδας εντός του δημοτικού συμβουλίου και της παράταξης εντός της κοινωνίας. Σύμφωνα δε με τα όσα είπε ο κ. Μπέγκας, το εκλογικό αποτέλεσμα αποτυπώνει καταρχάς την υπεροχή της παράταξης στον α’ γύρο. Και όσον αφορά τον β’ γύρο των εκλογών έκανε λόγο για «πολιτική ισοπαλία δύο παρατάξεων και οριακά αριθμητική διαφορά». Σε αυτό το σημείο, έστρεψε τα βέλη του και προς το σύστημα της απλής αναλογικής, λέγοντας ότι πρόκειται «για ένα τερατούργημα, αφού στο κλασικό σύστημα της απλής αναλογικής θα έπρεπε να υπάρχει μόνο μία Κυριακή και να δίνεται η δυνατότητα στον πρώτο της εκλογικής αναμέτρησης να διερευνά τις συνεργασίες διακυβέρνησης του Δήμου».

Κατά τα άλλα, η συζήτηση φαίνεται ότι περιστράφηκε στη λειτουργία της παράταξης από δω και πέρα, με τον κ. Μπέγκα να παραδέχεται εμμέσως την υποτυπώδη λειτουργία της την προηγούμενη τετραετία, με την αιτιολογία της προτεραιότητας του δημοτικού έργου. «Είμαστε μια μεγάλη παράταξη και έχουμε υποχρέωση όλοι μαζί να διασφαλίσουμε τη συνέχειά της.  Είμαστε μια μεγάλη παράταξη που έχει παρελθόν αλλά είμαι σίγουρος ότι έχει μέλλον, γιατί μπορεί και να  ανανεώνεται να μπολιάζεται με νέους ανθρώπους. Το αποδείξαμε και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, όπου δεκάδες νέοι ενωθήκαμε με τους παλιότερους» τόνισε. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα όσα έγιναν επί θητείας της απερχόμενης πια δημοτικής αρχής, με τον κ. Μπέγκα να επισημαίνει ότι «είμαστε περήφανοι γιατί το όραμά μας, το σχέδιό μας για τα Νέα Γιάννενα είναι αυτό που θα διασφαλίσουμε να υλοποιηθεί τα επόμενα χρόνια, με έργα δρομολογημένα και εξασφαλισμένη χρηματοδότησή τους»…



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back