Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ενότητα Πολιτών»: ένα μήνυμα κατά της βίας των γυναικών

Εικόνα του άρθρου «Ενότητα Πολιτών»: ένα μήνυμα κατά της βίας των γυναικών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/11/2020, 18:17
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η 25η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, και η δημοτική παράταξη «Ενότητα Πολιτών» με επικεφαλής τον Θωμά Μπέγκα στέλνει το μήνυμά της. Ένα μήνυμα που δεν παύει να είναι ποτέ επίκαιρο, ιδίως στην εποχή της πανδημίας, με την παράταξη να παραπέμπει στα στοιχεία από την τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και στην Ελλάδα.

«Η κατάσταση πίσω από τις κλειστές πόρτες είναι δραματική. Τα στοιχεία δείχνουν 4 φορές αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού λόγω του Covid19! Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ότι η βία μας αφορά όλους και όλες. Δεν έχει ταξικό πρόσημο, δεν διακρίνεται από το επίπεδο εκπαίδευσης ή το χρώμα και την ηλικία» τονίζει η παράταξη σε ανακοίνωσή της.

Την ίδια ώρα, η «Ενότητα Πολιτών» κατηγορεί τη δημοτική αρχή Ιωαννίνων ότι δεν κάνει όσα θα έπρεπε για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας. «Οι καμπάνιες και τα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί δεν είναι αρκετά, δεν προστατεύουν τις κακοποιημένες και τα παιδιά τους επομένως χρειάζεται επαγρύπνηση και δράση» αναφέρει, και υπενθυμίζει τις δικές της πρωτοβουλίες την περίοδο της δημαρχίας της.

«Με σύνθημα ‘δεν είσαι μόνη, δεν είσαι η μόνη’ ο Δήμος Ιωαννιτών βρέθηκε αρωγός στις προσπάθειες όλων των φορέων για σωστή ενημέρωση και πρόληψη του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών. Σήμερα, στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι, και ειδικά οι γυναίκες, ο Δήμος Ιωαννιτών είναι απών. Καμία μέριμνα, κανένα ενδιαφέρον καμία πρωτοβουλία. Πρέπει όμως να αντιληφθεί άμεσα ότι κανείς και καμιά δεν μπορεί να αφήνεται στην τύχη του. Οφείλει να δράσει άμεσα, ακολουθώντας το παράδειγμά μας αλλά και τις διεθνείς καλές πρακτικές που εφαρμόζουν Δήμοι εντός κι εκτός Ελλάδας» καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back