ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ενότητα Πολιτών»: «Είναι καιρός να αρχίσετε να διοικείτε»

Εικόνα του άρθρου «Ενότητα Πολιτών»: «Είναι καιρός να αρχίσετε να διοικείτε»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/02/2020, 14:13
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Για «αποθέωση της ανευθυνότητας και της προχειρότητας σε συνδυασμό με την αποφυγή ανάληψης οποιασδήποτε πολιτικής ευθύνης» εκ μέρους της δημοτικής αρχής κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Ενότητα Πολιτών» με επικεφαλής τον Θωμά Μπέγκα, με αφορμή τις απανωτές ακυρώσεις ή αναβολές διαγωνισμών για έργα και προμήθειες.  

Η παρέμβαση της παράταξης γίνεται με αφορμή τη χτεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Ιωαννιτών, κατά τη διάρκεια της οποίας ακυρώθηκαν πέντε διαγωνισμοί λόγω λαθών και παραλείψεων: προμήθεια γάλακτος, προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας για τους εργαζόμενους, προμήθεια ελαστικών για οχήματα του Δήμου, προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης για σχολεία και βέβαια το έργο της ανάπλασης του πάρκου Λακκωμάτων-Κουραμπά (η διαγωνιστική διαδικασία για το οποίο είχε φτάσει μέχρι το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών). Το προηγούμενο διάστημα, είχαν ανακληθεί και άλλες αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής όπως οι παρεμβάσεις στα σχολεία από το πρόγραμμα «Εμαυτίων» και η σήμανση του οδικού δικτύου.

«Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση» σημειώνει η παράταξη του κ. Μπέγκα, προσθέτοντας ότι η δημοτική αρχή «επιδεικνύει μια πρωτοφανή ανικανότητα άσκησης διοίκησης».

Η παράταξη σχολιάζει και τα όσα είπε ο πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής, αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Αρλέτος κατά τη χτεσινή συνεδρίαση. Ο κ. Αρλέτος υπέδειξε ως κύριους υπεύθυνους για τις ακυρώσεις και αναβολές έργων και προμηθειών τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Η «Ενότητα Πολιτών», αναφερόμενη στον κ. Αρλέτο, επισημαίνει ότι «δεν τόλμησε να μιλήσει για ευθύνες των πολιτικών προϊστάμενων».

«Κύριοι της ‘Νέας Εποχής’ και συμπράττοντες, αναλάβατε τη διοίκηση του Δήμου ‘πολλά υποσχόμενοι’ στους πολίτες. Αντ’ αυτού όμως καταφέρατε, αυτό που κατακτήσαμε με κόπο τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή να μην υπάρχουν γραφειοκρατικές ελλείψεις στην προετοιμασία έργων και δράσεων του Δήμου, να το κάνετε πλέον κανόνα. Είναι αποκλειστικά δική σας ευθύνη ότι σημαντικά έργα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών δεν προχωρούν. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η ανοχή και η περίοδος χάριτος έχει περάσει. Είναι καιρός πια να αρχίσετε να διοικείτε» υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η παράταξη.

Την ίδια ώρα, με ένα μικρό υστερόγραφο, αναφέρεται και στο «’πανηγυρικό’ δελτίο Τύπου για την ανάπλαση της Σιαράβα» που εκδόθηκε χτες (σ.σ. καθόλου τυχαίο) από τον Δήμο Ιωαννιτών. «Ένα έργο που το παραλάβατε ώριμο προς δημοπράτηση από τη δική μας δημοτική αρχή και που ελπίζουμε να μην έχει την ίδια τύχη με το πάρκο Κουραμπά» καταλήγει η παράταξη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back