ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σαν να έγιναν πολλά τα λάθη…

Εικόνα του άρθρου Σαν να έγιναν πολλά τα λάθη…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/02/2020, 01:59
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δεν είναι μόνο ο διαγωνισμός για την ανάπλαση του πάρκου Λακκωμάτων-Κουραμπά που ακυρώνεται λόγω σοβαρού λάθους από τον Δήμο Ιωαννιτών, αλλά κι άλλοι διαγωνισμοί.

Δύο ακόμη σημαντικοί διαγωνισμοί καθυστερούν κι άλλο, όπως προέκυψε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής: η προμήθεια γάλακτος και η προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας για το εργατοτεχνικό προσωπικό λόγω παραλείψεων στην αντιστοίχηση με κωδικούς του προϋπολογισμού.

Η κατάσταση αυτή οδήγησε τον Θωμά Γιωτίτσα από την παράταξη «Ενότητα Πολιτών» του Θωμά Μπέγκα να κάνει λόγο για «μορφή επιδημίας», λέγοντας ότι οι διαγωνισμοί που ακυρώνονται ή αναβάλλονται, είναι αρκετοί.

Ο πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής, αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Αρλέτος επιχείρησε να αναλάβει το «μερίδιο της πολιτικής ευθύνης» που του αναλογεί, όπως είπε, αναγνωρίζοντας ότι οι ακυρώσεις ή οι αναβολές διαγωνισμών είναι σε βάρος της πόλης.

Την ίδια ώρα, βέβαια, ο κ. Αρλέτος επέρριψε ευθύνες… παντού: από τα μέλη της οικονομικής επιτροπής μέχρι τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Η αναφορά σε όλα τα μέλη της επιτροπής προκάλεσε την αντίδραση του κ. Γιωτίτσα ο οποίος ανέφερε ότι «δεν ετοιμάζουμε εμείς τους διαγωνισμούς», θυμίζοντας ότι τη διοίκηση ασκεί η δημοτική αρχή.

Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Αρλέτος έκανε αρκετές αναφορές στους υπηρεσιακούς παράγοντες, καταθέτοντας την άποψη ότι «πρέπει να επιβληθούν διοικητικά μέτρα», αλλά και στο «δαιδαλώδες νομικό σύστημα». Μέλος της οικονομικής επιτροπής είναι και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Φώτης Βάββας, ο οποίος απουσίαζε από τη σημερινή συνεδρίαση.

Ο Βασίλης Κοσμάς από την παράταξη «Ιωάννινα_2023» εκτίμησε ότι «χρειάζεται περισσότερη προσοχή από αιρετούς και υπηρεσίες».

Στην αίθουσα διεξαγωγής της συνεδρίασης, παράσταση διαμαρτυρίας έκανε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων, με την πρόεδρό του Τίνα Ζέκα να καταλογίζει ευθύνες στην προηγούμενη και στη νυν δημοτική αρχή για τις καθυστερήσεις στους διαγωνισμούς προμήθειας γάλακτος και μέσων ατομικής προστασίας. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων καταλόγισαν σκοπιμότητα πίσω από τις πράξεις της διοίκησης, λέγοντας ότι «η δημοτική αρχή κάνει οικονομία σε βάρος τους…».

Κατά τη συζήτηση, η κ. Ζέκα απάντησε και στα περί ενδεχόμενου καταλογισμού διοικητικών ευθυνών σε υπαλλήλους για λάθη που θα προκαλέσουν νέες καθυστερήσεις. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, οι διοικητικές ευθύνες θα πρέπει να αναζητηθούν σε εκείνους που έχουν αφήσει το τμήμα προϋπολογισμού και το τμήμα προμηθειών με λίγους υπαλλήλους.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back