ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ενότητα Πολιτών: «Αναβάθμιση, όχι ιδιωτικοποίηση» των ΔΕΥΑ

Εικόνα του άρθρου Ενότητα Πολιτών: «Αναβάθμιση, όχι ιδιωτικοποίηση» των ΔΕΥΑ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/03/2023, 17:53
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα με ανακοίνωσή της,  δηλώνει ότι «συμπορεύεται επί της ουσίας» με τις απόψεις της Ένωσης ΔΕΥΑ, σχετικά με το νομοσχέδιο που ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Διαβάστε επίσης: Επιχείρηση "σώστε το νερό"

 «Το νερό είναι και παραμένει το σημαντικότερο κοινωνικό αγαθό και δεν πρέπει να τίθεται καν θέμα ιδιωτικοποίησης, ούτε ως υπόνοια. Στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε, υπάρχουν προβλέψεις που χρήζουν αλλαγής και διόρθωσης. Η νέα Ρυθμιστική Αρχή δεν θα μπορέσει να λύσει πραγματικά ζητήματα. Είναι δεσμεύσεις που πάρθηκαν χωρίς να ερωτηθούν οι Δήμοι και γι αυτό η ΚΕΔΕ ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου, μια πρόταση με την οποία συμφωνούμε» αναφέρει η παράταξη.

Συμπληρώνει δε ό,τι αναφέρει και η Ένωση, σχετικά με τη μη πραγματική ανάγκη «ρύθμισης», μιας αγοράς που δεν υφίσταται.

«Αυτό που πρέπει να δούμε είναι η εύρυθμη λειτουργία των ΔΕΥΑ αντιμετωπίζοντας τις ελλείψεις και τις παθογένειες του σημερινού μοντέλου λειτουργίας. Είναι άσκοπο αυτό που πάει να γίνει, όταν π.χ. όλες οι υπό έλεγχο αγορές ενέργειας έκαναν μεγάλες αυξήσεις, ενώ καμία ΔΕΥΑ σε όλη τη χώρα δεν έκανε καμία αύξηση. Όλα αυξήθηκαν και οι ΔΕΥΑ απορρόφησαν μια τεράστια αύξηση κόστους ώστε να μην μετακινηθεί ούτε ένα ευρώ σε κανένα δημότη» τονίζει η παράταξη, καταλήγοντας ότι «οποιαδήποτε προσπάθεια έμμεση ή άμεση για ιδιωτικοποίηση του νερού θα μας βρει απέναντι».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back