Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ενότητα Πολιτών: «Αλαζονική συμπεριφορά της δημοτικής αρχής»

Εικόνα του άρθρου Ενότητα Πολιτών: «Αλαζονική συμπεριφορά της δημοτικής αρχής»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/03/2020, 15:51
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Για «αλαζονεία» και «απαξίωση του δημοτικού συμβουλίου» κατηγορεί τη δημοτική αρχή η παράταξη «Ενότητα Πολιτών» με επικεφαλής τον Θωμά Μπέγκα, με αφορμή την άρνησή της να συζητηθεί στη διά περιφοράς χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το θέμα της λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση του κοροναϊού. Ένα θέμα που το έθεσαν όλες οι παρατάξεις, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» να καταθέτει εγκαίρως σχετικό αίτημα.

«Αρνήθηκε να το εισάγει το θέμα εφευρίσκοντας εντελώς αστήρικτες δικαιολογίες και ενημερώνοντας κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή για την απόρριψή της» τονίζει. Μάλιστα, όπως αναφέρει κι αυτή η παράταξη, η δημοτική αρχή πρότεινε να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα «Κάλυψη εξόδων μίσθωσης ξενοδοχείων για άστεγους Δημότες και τον περιορισμό διάδοσης του κοροναϊού», «με μια πρόχειρη εισήγηση, χωρίς καν να αναλύει τα δεδομένα των σημερινών δυνατοτήτων στέγασης αστέγων από τη μεριά του δήμου, ώστε να αιτιολογεί την ανάγκη μίσθωσης ξενοδοχείου. Χωρίς καν να ενημερώνει το σώμα, ποιο θα είναι το ξενοδοχείο που θα μισθωθεί».

Η «Ενότητα Πολιτών» υπογραμμίζει ότι υπερψήψισε το συγκεκριμένο προτεινόμενο θέμα, τονίζοντας ότι «η δημοτική αρχή, για μια ακόμη φορά, διακηρύσσει τη συναίνεση στα λόγια και όχι στην πράξη, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί τον καλύτερο χειροκροτητή και εφαρμοστή της κατάργησης της απλής αναλογικής και της βούλησης των πολιτών με το νόμο Θεοδωρικάκου».

Τέλος, ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο ότι εντός των επομένων ημερών η «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα» θα καταθέσει ολοκληρωμένη και κοστολογημένη πρόταση για λήψη μέτρων με στόχο τη βοήθεια και ελάφρυνση των πολιτών εξαιτίας των προβλημάτων που προέκυψαν από την πανδημία.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back