Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Εννέα συλλήψεις για εικονικά διπλώματα οδήγησης

Εικόνα του άρθρου Εννέα συλλήψεις για εικονικά διπλώματα οδήγησης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/03/2019, 16:40
ΕΛΛΑΔΑ

Σε εννέα συλλήψεις έχει προχωρήσει έως αυτή την ώρα η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, σχετικά με την υπόθεση έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης από υπηρεσία της Διεύθυνσης Μεταφορών Περιφερειακής Ενότητας Αττικής, Νοτίου Τομέα Αθηνών, με χρηματισμό και χωρίς καν την παρουσία των μελλοντικών οδηγών. Σημειώνεται, ότι η υπόθεση αυτή αποκαλύφθηκε, ύστερα από μεθοδικές έρευνες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων που ξεκίνησαν εδώ και περίπου ένα χρόνο.

Από τους εννέα συλληφθέντες, οι επτά είναι υπάλληλοι και οι δύο ιδιώτες από σχολές οδηγών.

Επίσης, από την αστυνομία κλήθηκαν και έχουν αρχίσει έρευνα επιθεωρητές της Δημόσιας Διοίκησης, ενώ παράλληλα ολοκληρώνεται η προανάκριση, προκειμένου να διαπιστωθεί πόσα χρόνια γινόταν η παράνομη δραστηριότητα, αλλά και τα ποσά που έχουν αποκομίσει οι εμπλεκόμενοι

Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί από την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων, πάνω από 80 χιλιάδες ευρώ.


Η Δούρου κλείνει την Υπηρεσία

Με εντολή της Ρένας Δούρου η Υπηρεσία θα παραμείνει κλειστή για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των αστυνομικών αρχών. Οι πολίτες θα εξυπηρετούνται τις ημέρες αυτές από τις άλλες Υπηρεσίες Μεταφορών της Περιφέρειας. 

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια περίπτωση είχε εντοπιστεί πρόσφατα στην αντίστοιχη υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και Νήσων και είχε ενημερωθεί άμεσα η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή (οι σχετικές ενέργειες της Περιφέρειας εδώ: https://bit.ly/2HhzYq9). 

Η Περιφερειακή Αρχή με ανακοίνωση της ενημερώνει ότι αναμένει τα επίσημα αποτελέσματα της έρευνας της προκειμένου να προχωρήσει άμεσα στις περαιτέρω ενέργειές της. Και δηλώνει ότι «σταθερά προσηλωμένη εδώ και 4,5 χρόνια στην πάταξη της διαφθοράς και της αδιαφάνειας, θα συνεχίσει να επιδεικνύει μηδενική ανοχή σε τέτοιου είδους φαινόμενα σε βάρος των πολιτών και του δημοσίου συμφέροντος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back