Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Ενισχύονται οι υποστηρικτές του Brexit

Εικόνα του άρθρου Ενισχύονται οι υποστηρικτές του Brexit
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/06/2016, 16:00
ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Δύο νέες δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν την επιθυμία των Βρετανών  να αποχωρήσουν από την οικογένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τηλεφωνική δημοσκόπηση  που διενεργήθηκε από την ICM για λογαριασμό της Guardian έδειξε ότι το 45% των ψηφοφόρων τάσσεται υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το 42% θα ψηφίσει υπέρ της παραμονής. 

Σε άλλη δημοσκόπηση που διενήργησε μέσω διαδικτύου η ίδια εταιρεία, το Brexit προηγείται με 47% έναντι 44% της παραμονής.

Μέχρι σήμερα όλες οι τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις έδιναν σημαντικό προβάδισμα στους υποστηρικτές της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ. Προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, στις 16 Μαΐου, έδειξε ότι η «παραμονή» προηγείτο της «εξόδου» με διαφορά οκτώ μονάδων. Οι δύο δημοσκοπήσεις διενεργήθηκαν το τριήμερο 27-29 Μαΐου. Στην τηλεφωνική συμμετείχαν 1.004 ψηφοφόροι ηλικίας άνω των 18 ετών και στη διαδικτυακή 2.052.

Η ενίσχυση των υποστηρικτών του Brexit φάνηκε από την εβδομαδιαία δημοσκόπηση της Daily Telegraph στην αρχή της εβδομάδας από την οποία προέκυψε ότι η διαφορά υπέρ της παραμονής είχε μειωθεί στις πέντε ποσοστιαίες μονάδες (51%-46%) από 13% επτά ημέρες νωρίτερα (55%-42%).

Σύμφωνα με τους αναλυτές οι ψηφοφόροι υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ επηρεάστηκαν από την ανακοίνωση των επίσημων στατιστικών στοιχείων για το 2015 που έδειξαν πως ο καθαρός αριθμός των μεταναστών από την ΕΕ στη Βρετανία ήταν αυξημένος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, φτάνοντας τις 184.000.

Εξάλλου σφυγμομέτρηση για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου SkyNews δείχνει ότι η έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των δύο στρατοπέδων και οι αλληλοκατηγορίες για ανακρίβειες στα επιχειρήματα έχουν αυξήσει το ποσοστό των αναποφάσιστων, που υπολογίζεται σε 29%.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back