ΕΛΛΑΔΑ

Ενιαία αρχή για τα προνοιακά επιδόματα

Εικόνα του άρθρου Ενιαία αρχή για τα προνοιακά επιδόματα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/05/2017, 22:05
ΕΛΛΑΔΑ

Στην δημιουργία ενιαίας αρχής διαχείρισης και απονομής των προνοιακών επιδομάτων προχωρά το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Θεανώ Φωτίου.

Στόχος είναι η απονομή των προνοιακών επιδομάτων με τρόπο ενιαίο, απόλυτα διαφανή, αδιάβλητο και αντικειμενικό, αλλά και η πληρωμή όλων των δικαιούχων της ίδιας κατηγορίας επιδομάτων, ταυτόχρονα και σε μηνιαία βάση, θέτοντας τέλος στην αγωνία και την ταλαιπωρία των πολιτών για το πότε θα μπορέσει να πάρει το επίδομα που του έχει εγκριθεί.

Σύμφωνα με τα κα Φωτίου η Ενιαία Αρχή Διαχείρισης και Απονομής Προνοιακών Επιδομάτων θα υποστηριχθεί από το τμήμα του ΟΓΑ που δεν ενσωματώθηκε στον ΕΦΚΑ και που με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο διαθέτει, πλέον, σημαντική εμπειρία στην απόδοση προνοιακών επιδομάτων. 

Ήδη, ο ΟΓΑ βρίσκεται σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) και επεξεργάζονται ένα πρώτο σχέδιο για την αναγκαία και εκ βάθρων αλλαγή της διαδικασίας έγκρισης και απονομής των προνοιακών επιδομάτων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back