Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Ενεργειακό πρόταγμα» από τους Πολίτες για την Ανατροπή

Εικόνα του άρθρου «Ενεργειακό πρόταγμα» από τους Πολίτες για την Ανατροπή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/03/2019, 15:08
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με μια εκδήλωση που προσπαθεί να δώσει γενικότερο στίγμα από το «στενό προγραμματικό» ξεκινάει την προεκλογική της παρέμβαση η παράταξη «Πολίτες για την Ανατροπή», τη Δευτέρα 18 Μαρτίου στο Du Lac με θέμα «Η εξοικονόμηση ενέργειας-ο θεσμός των ενεργειακών κοινοτήτων και η καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχιας».

Ομιλητές θα είναι ο Δημήτρης Τσέκερης, σύμβουλος Υπουργείου Ενέργειας και ο Βασίλης Κίλιας, επιτροπή ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ

«Υπάρχει μια ανησυχία ότι οι τοποθετήσεις για το θέμα της ενέργειας είναι γενικόλογες» τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης Λάζαρος Νάτσης, προσθέτοντας ότι υπάρχει η ανάγκη «να γίνει πιο συγκεκριμένη» αυτή η συζήτηση: «Να μιλήσουμε για την ενεργειακή μετάβαση και να δούμε τι έκανε ο Δήμος σε αυτό τον τομέα, αλλά και να παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας» είπε χαρακτηριστικά.

Μίλησε επίσης για «αξιοποίηση περιφερειακών διαμερισμάτων» στον τομέα της ενεργειακής εξοικονόμησης, την προώθηση της «έξυπνης πόλης» και τη μείωση των ρύπων, αλλά και το «πώς θα ξεφύγουμε από την απλή οικονομική διαχείριση».

Ο κ. Νάτσης πρόσθεσε ακόμα ότι ένα κομμάτι της πρότασης περιλαμβάνει την εξοικονόμηση των ενεργειακών δαπανών και την «επανακατεύθυνση» σε άλλες ανάγκες των πολιτών, αλλά και ότι χρειάζεται συνεργασία των φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης για τις δράσεις αυτές, γι αυτό στην εκδήλωση έχουν κληθεί και αυτοδοικητικοί φορείς γειτονικών Δήμων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back