Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ενέργεια, Δήμος και Πολίτες»: Εκδήλωση για τα ενεργειακά στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου «Ενέργεια, Δήμος και Πολίτες»: Εκδήλωση για τα ενεργειακά στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/04/2023, 11:10
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια σειρά φορείς συνδιοργανώνουν εκδήλωση για τα ενεργειακά ζητήματα, την Τετάρτη 5 Απριλίου στις 18.00, στην αίθουσα της στοάς Σάρκα (2ος όροφος), με τίτλο Ενέργεια, Δήμος και Πολίτες-Οι ανάγκες, οι προκλήσεις, οι λύσεις

«Το υψηλό ενεργειακό κόστος αποτελεί σημαντική πρόκληση για τα νοικοκυριά των Ιωαννίνων ενώ για τις τοπικές επιχειρήσεις δημιουργεί ακόμα και ζητήματα επιβίωσης. Παράλληλα, οι περιβαλλοντικές προκλήσεις στον Δήμο είναι μεγάλες, όπως για παράδειγμα τα αυξημένα επίπεδα αιθαλομίχλης τους χειμερινούς μήνες. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με παράγοντες όπως τα υψηλά επίπεδα ανεργίας, διαρρηγνύουν την κοινωνική συνοχή.

Πώς μπορούν από κοινού ο Δήμος και οι πολίτες να αντιμετωπίσουν αυτές τις οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές προκλήσεις;» σημειώνουν οι διοργανωτές στην ανακοίνωση.  

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν οι ELECTRA ENERGY. Ένωση Φορέων κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας Ηπείρου - ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ, το Ερευνητικό εργαστήριο P2P lab, η Ενεργειακή Κοινότητα ΚΟΙΝΕΡΓΕΙΑ και το Εργαστήριο έρευνας και τεχνολογίας OPEN LAB ATHENS.

Η εκδήλωση υλοποιείται με την υποστήριξη του ερευνητικού Ευρωπαϊκού προγράμματος #LIFE-LOOP το οποίο στοχεύει στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Δήμων και ενεργειακών κοινοτήτων. 

Το πρόγραμμα της ημερίδας:

ENOTHTA A | Παρουσιάσεις: προκλήσεις, ανάγκες και παραδείγματα λύσεων
18:00-18:15 Καλωσόρισμα

18:15 - 18:30: Πολίτες και τοπικές επιχειρήσεις - Προκλήσεις και ανάγκες.
Σωτήρης Τσουκαρέλης, Πρόεδρος Ένωσης Φορέων ΚΑΛΟ Ηπείρου και μέλος της ενεργειακής κοινότητας ΚΟΙΝΕΡΓΕΙΑ

18:30 - 18:45: Ενεργειακή φτώχια και ατμοσφαιρική ρύπανση.
Βαρβάρα Αγγέλη, Σχήμα Κοιν.Σ.Επ.

18:45 - 19:00: Συνέργειες μεταξύ Δήμων και πολιτών - Πρακτικές λύσεις μείωσης του ενεργειακού κόστους μέσω της αξιοποίησης του μοντέλου των ενεργειακών κοινοτήτων.
Δημήτρης Κιτσικόπουλος, Οργάνωση ΗΛΕΚΤΡΑ ENERGY

ΕΝΟΤΗΤΑ Β | Συζήτηση: Καταγραφή προτάσεων και ιδεών από την κοινωνία
19:00 - 20:00: Στη δεύτερη ενότητα ο λόγος θα δοθεί στο κοινό ώστε να συζητηθούν ιδέες και προτάσεις.

Επόμενα βήματα 
Σε συνέχεια της καταγραφής των αναγκών, των προκλήσεων, και των ιδεών, θα ακολουθήσει ανάλυση των αποτελεσμάτων και θα δημοσιευθεί σχετικό κείμενο με σκοπό την παρουσίαση συγκεκριμένων προτάσεων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back