Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Οι αντιπεριφερειάρχες αποφασίζουν μέχρι 22 Μαρτίου

Εικόνα του άρθρου Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Οι αντιπεριφερειάρχες αποφασίζουν μέχρι 22 Μαρτίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/01/2017, 21:51
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προθεσμία μέχρι τις 22 Μαρτίου προκειμένου οι αντιπεριφερειάρχες να αποφασίσουν και να ορίσουν πότε θα ισχύσουν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, κατανέμοντας ελεύθερα τις 30 ημέρες εντός του έτους (π.χ δύο δεκαπενθήμερα, τρία δεκαήμερα, έξι πενταήμερα κ.λπ.).

Αν μετά τις 22 Μαρτίου δεν υπάρχει σχετική απόφαση, τότε οι ενδιάμεσες εκπτώσεις για το 2017 θα πραγματοποιηθούν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, ενώ στις δύο περιόδους προβλέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων προαιρετικά και δύο Κυριακές συνολικά από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. 

Αν η απόφαση για την κατανομή των 30 ημερών των ενδιάμεσων εκπτώσεων περιλαμβάνει και άλλες Κυριακές αυτές δεν θα μπορούν να ξεπερνούν συνολικά τις οκτώ.

Στο μεταξύ, εκτός του 2017 προβλέπεται ότι οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι θα μπορούν να αλλάζουν και πάλι με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη η οποία θα δημοσιεύεται την 1η Δεκεμβρίου του έτους που προηγείται των εκπτώσεων αυτών. Έτσι για τις ενδιάμεσες εκπτωτικές περιόδους του έτους 2018, ο αντιπεριφερειάρχης οφείλει να εκδώσει σχετική απόφαση έως την 1η Δεκεμβρίου 2017).

Τέλος σύμφωνα με την εγκύκλιο εφαρμογής του άρθρου 114 του νόμου 4446/2016 που δημοσιεύτηκε από τη γενική γραμματεία Εμπορίου του υπουργείου Οικονομίας, οι αντιπεριφερειάρχες, με σχετικό έγγραφο τους, θα πρέπει να ζητήσουν τη γνώμη των τοπικών εμπορικών συλλόγων, αλλά και των εμπλεκομένων οργανώσεων (επαγγελματικών και άλλων) και στη συνέχεια να αποφασίσουν εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας.

Σε περίπτωση που η προθεσμία αυτή περάσει άπρακτη και οι φορείς δεν έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους, οι αντιπεριφερειάρχες θα μπορούν να αποφασίζουν μόνοι τους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back