Oikonomou pisoi
ΒΟΥΛΗ

«Ένας χρόνος χωρίς προεδρικό διάταγμα»

Εικόνα του άρθρου «Ένας χρόνος χωρίς προεδρικό διάταγμα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/07/2020, 17:45
ΒΟΥΛΗ - ΕΛΛΑΔΑ

Ερώτηση για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων Τμημάτων Μηχανικών ΤΕ (πρώην ΤΕΙ) προς τους υπουργούς Παιδείας, Υποδομών, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κατέθεσαν 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη και ο Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας.

Αναφέρουν ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «προέβλεψε για πρώτη φορά την διαδικασία έκδοσης προεδρικού διατάγματος, που να ρυθμίζει το συγκεκριμένο ζήτημα», αλλά η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε λόγω εκλογών και ακόμα, δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη από πλευράς υπουργείου.

Κατηγορούν την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ότι «έσπευσε να εξυπηρετήσει τα ιδιωτικά συμφέροντα, αναγνωρίζοντας την ισοδυναμία των πτυχίων των κολεγίων με τα πτυχία των ΑΕΙ».

Ζητούν από το Υπουργείο Παιδείας «να προβεί σε άμεσες ενέργειες ώστε να εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα του άρθρου 257 του ν. 4610/2019 και ρωτούν αν έχει ξεκινήσει η προβλεπόμενη σύσταση των αρμόδιων Επιτροπών για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων Τμημάτων Μηχανικών ΤΕ των ΤΕΙ».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back