ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

«Ένας χρόνος χωρίς κλινικές ασκήσεις»

Εικόνα του άρθρου «Ένας χρόνος χωρίς κλινικές ασκήσεις»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/03/2021, 15:52
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν 37 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τη βουλευτή Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, σχετικά με τις κλινικές ασκήσεις και τα εργαστηριακά μαθήματα των φοιτητών-τριών στις σχολές Επιστημών Υγείας που δεν γίνονται εδώ και ένα χρόνο.

Την ερώτηση συνυπογράφει και ο βουλευτής Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας.

Στην ερώτηση που απευθύνεται στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η κα Τζούφη και οι συνάδελφοί της αναφέρουν πως «εδώ και ένα χρόνο η κυβέρνηση δεν έχει λάβει κανένα σχετικό μέτρο παρατείνοντας την αγωνία χιλιάδων φοιτητών, οι οποίοι πλέον αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να χάσουν το εξάμηνο», όπως έχουν επισημάνει και οι πρυτάνεις.

Διαβάστε επίσης: Οι τελειόφοιτοι της Ιατρικής Ιωαννίνων ζητούν να εμβολιαστούν

Τονίζουν ότι μόνοι που κάνουν τέτοια μαθήματα είναι οι τελειόφοιτοι της Ιατρικής και πως  «υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την εκπαίδευση των φοιτητών, καθώς οι ασκήσεις αυτές δε μπορούν να πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως».

Ως εκ τούτου ζητούν από την κα Κεραμέως να απαντήσει «για την επιστροφή των φοιτητών στην πανεπιστημιακή τους καθημερινότητα, ενώ επισημαίνουν την ανάγκη να ενταχθούν άμεσα οι φοιτητές των Σχολών Υγείας στο εμβολιαστικό πρόγραμμα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back