Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ένας χρόνος ΝΔ» από τον ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου «Ένας χρόνος ΝΔ» από τον ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/07/2020, 21:08
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων απολογίζει τον ένα χρόνο της κυβέρνησης ΝΔ και ανατρέχει στις υποσχέσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη: 

«Νέες δουλειές, υψηλότερες αποδοχές και καλύτερες συνθήκες δουλειάς, βάζοντας τέλος στην πολιτική της υπερφορολόγησης, καθώς και υπεραποσβέσεις για τις επιχειρηματικές επενδύσεις» μεταξύ άλλων, καθώς επίσης και «αύξηση στους εργαζόμενους διπλάσια από το ποσοστό αύξησης του ΑΕΠ-Σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης-Μείωση του ΦΠΑ από το 13% στο 11% και από το 24% στο 22%-Προιμοδότηση των επιχειρήσεων που θα δίνουν πρόσθετες αμοιβές στους εργαζόμενους-Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για όλους τους ιδιοκτήτες-Νέο κοινωνικό συμβόλαιο εργαζομένων-κράτους και επιχειρήσεων με τους εργαζόμενους συμμέτοχους στα κέρδη των επιχειρήσεων-λιγότερούς φόρους για τη μεσαία τάξη-νέες θέσεις εργασίας και μείωση της ανεργίας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων κατηγορεί τη ΝΔ ότι επέκτεινε τις εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ, απαλλάσσοντας πρακτικά και μεγαλοϊδιοκτήτες και χαρακτηρίζει «πολυδιαφημισμένη προεκλογική απάτη για τα χαμηλά και μεσαία στρώματα» τη μείωση φόρων, αφού, όπως αναφέρει, «οι μειώσεις φόρων για το μεγαλύτερο τμήμα των μισθωτών και των συνταξιούχων ανέρχονται σε 17 ευρώ το μήνα κατά μέσο όρο».

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ενεργεί κυρίως υπέρ των επιχειρήσεων, που είναι κερδισμένες από τις μειώσεις φόρων. «Από τους λοιπούς φορολογούμενους θα ωφεληθούν όσοι έχουν εισοδήματα πάνω από 100.000,00 ευρώ, που έχουν μόνο το 1% των Ελλήνων, δηλαδή οι χρυσές αμοιβές και αυτοί είναι τα Golden boys, οι υψηλόβαθμοι των ΔΕΚΟ, των πολυεθνικών κ.λπ».

Αναφέρει ακόμα κάτι ενδιαφέρον, ότι «η αύξηση του ποσοστού των ηλεκτρονικών συναλλαγών από 10% στο 30%, θα πλήξει τα μεσαία και τα χαμηλά εισοδήματα και όσα νοικοκυρά δεν κατορθώσουν να συγκεντρώσουν ηλεκτρονικές αποδείξεις θα καταβάλλουν επί πλέον φόρο 22% και όχι μόνο δεν θα μπορούν να αποταμιεύσουν, αλλά θα ροκανίσει και τις φοροελαφρύνσεις».

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι «το  μοντέλο ανάπτυξης είναι άρρηκτα δεμένο με τη γνωστή αποτυχημένη συνταγή που δίνει έμφαση στην οικοδομή, στη δυνατότητα όσων έχουν να συσσωρεύουν αντί να επενδύουν και στη δημιουργία στρατού φτηνών και αναλώσιμων εργαζόμενων».

Παραθέτει μια σειρά αυξήσεις σε ρεύμα, 22% όταν δεν καλύπτεται το αφορολόγητο, η μείωση εισφοράς αλληλεγγύης μόνο σε άτομα με αναπηρία άνω του 80%, η μείωση της προκαταβολής φόρου μόνο κατά 5% κ.α., πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Σε αυτό το ιδιαίτερα ανησυχητικό κλίμα για τη χώρα μας, όπου ολόκληροι κλάδοι της οικονομίας απειλούνται με αφανισμό και ο Κ. Μητσοτάκης επιχειρεί με φιέστες, ηλιοβασιλέματα και τηλεοπτικούς ύμνους από τα μπουκωμένα ΜΜΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία   με αίσθημα ευθύνης, με σοβαρότητα, με σωφροσύνη, με ηρεμία και διορατικότητα, στάθηκε εγγυητής της οικονομίας και των συμφερόντων των πολιτών» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Σήμερα βιώνουμε την κοινωνική και πολιτική οπισθοδρόμηση, τον λανθάνοντα και ανοιχτό εθνικισμό, τη δουλική λατρεία του ηγέτη, την αποστασιοποίηση από το δημοκρατικό ‘παιχνίδι’, την ψευδολογία, τη δημαγωγία, την ανικανότητα και την ακραία πολιτικάντικη στάση, κύρια γνωρίσματα και χαρακτηριστικά του λαϊκισμού».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back