Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένας προφήτης, μα τι προφήτης

Εικόνα του άρθρου Ένας προφήτης, μα τι προφήτης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/07/2022, 21:00
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Αν σας σύστηναν τον τραγουδιστή των Clutch ως εξής «ο Νιλ Φάλον είναι φιλόλογος» θα πιστεύατε ή όχι ότι σας κάνουν πλάκα;

Και όμως, ο ιεροκήρυκας του ροκενρόλ είναι πτυχιούχος Αγγλικής Λογοτεχνίας από το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ και παράλληλα, ο ένας από τους τέσσερις του πυρηνικού αντιδραστήρα των Clutch.

Μερικές ώρες πλέον, πριν το live τους στην Αθήνα που τους αγαπάει (και την αγαπάνε), οι Clutch ετοιμάζονται να δυναμιτίσουν το κλίμα, να κλιμακώσουν την ένταση, να τα πούνε χύμα, να δώσουν γραμμή.

Γιατί αν ακούσετε προσεκτικά πίσω από τη ρυθμική χιονοστιβάδα και το φωνητικό γρέζι, θα διαπιστώσετε ότι δεν πρόκειται για μια απλή ροκενρόλ μπάντα. Οι Clutch έχουν άποψη και οι στίχοι τους είναι κανονικές μπροσούρες για τα πάντα: πίστη, πολιτική, ανθρώπινες σχέσεις, τηλεόραση και ό,τι άλλο θέλετε.

Ο Φάλον ήταν αυτός που κατάφερε να βάλει στην ίδια πρόταση τους στίχους «οπλισμένη φανκ» και «Μπαρμπαρέλα» και πίσω του να γίνεται πανικός, από την πιο αντιστάρ μέταλ μπάντα του πλανήτη.

Οι Clutch δεν είναι απλά ένα live που σου βγάζει το λάδι. Είναι ένα βράδυ προφητειών και εξαντλητικών τοποθετήσεων, όπως θα ήταν ατέλειωτες ώρες σε φοιτητικά αμφιθέατρα αν υπήρχε σε μια γωνία ο Τιμ Σαλτ να ρίχνει τις πενιές του.

Η μπάντα έχει τέσσερα χρόνια να βγάλει δίσκο, από το Book of Bad Decisions που χαιρετίστηκε γενικά ως «επιστροφή στους Clutch που ξέραμε». Φέτος «ψήνεται» η επιστροφή, υπάρχει ήδη το πρώτο σινγκλ και η οργάνωση βάσης περιμένει τον δίσκο.

Αν πάλι τους ξέρατε απλά ως «τη μπάντα από το Walking Dead», μπορείτε να διαβάσετε εντατικά, γιατί την Τρίτη το βράδυ θα εξεταστείτε σε αντιSOS…



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back