Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένας γιαννιώτης σκηνοθέτης, το «Broadway» και το Φεστιβάλ του Ρότερνταμ

Εικόνα του άρθρου Ένας γιαννιώτης σκηνοθέτης, το «Broadway» και το Φεστιβάλ του Ρότερνταμ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/01/2022, 15:54
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένας γιαννιώτης σκηνοθέτης, ο Χρήστος Μασσαλάς, θα συμμετάσχει στο 51ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ, το οποίο θα γίνει διαδικτυακά από 26 Ιανουαρίου έως 6 Φεβρουαρίου. Η ταινία «Broadway» του Χρήστου Μασσαλά θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο σημαντικό αυτό φεστιβάλ διεκδικώντας το μεγάλο βραβείο «Big Screen Award».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, που συμμετέχει στην παραγωγή της ταινίας, το «Broadway» θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή πορεία του και στο φεστιβάλ Premiers Plans της Ανζέρ στη Γαλλία, που θα γίνει με φυσική παρουσία από τις 24 έως τις 30 Ιανουαρίου.

Το «Broadway» είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Χρήστου Μασσαλά, ο οποίος έχει γράψει και το σενάριο. Η υπόθεση της ταινίας εκτυλίσσεται στη σημερινή Αθήνα και αφορά μια ομάδα τεσσάρων περιθωριακών νέων. Εξειδικεύονται στην κλοπή πορτοφολιών συνδυάζοντας την τέχνη του κλεψίματος με αυτήν τη χορού. Συγκεκριμένα, σχεδιάζουν χορογραφίες δρόμου ώστε να αποσπούν την προσοχή στους περαστικούς κι έτσι να αποσπούν ανενόχλητοι τη λεία τους. Οι μεταξύ τους σχέσεις, όμως, αποκτούν τριγμούς μόλις επιστρέψει από τη φυλακή ένα πάλαι ποτέ μέλος της ομάδας.

Στην ταινία, τους ρόλους ερμηνεύουν: Έλσα Λεκάκου, Φοίβος Παπαδόπουλος, Στάθης Αποστόλου,  Rafael Papad, Salim Talbi, Χρήστος Πολίτης, Νίκος Αρβανίτης, Παντελής Δεντάκης, Αντώνης Κορωναίος. Ειδική συμμετοχή: Ελένη Φουρέιρα και Λάκης Γαβαλάς.

Ο Χρήστος Μασσαλάς έχει κάνει μια ιδιαίτερα σημαντική διαδρομή με μικρού μήκους ταινίες, οι οποίες έχουν συμμετάσχει σε δεκάδες φεστιβάλ. Η τελευταία, το  «Copa-Loca» (2017) ταξίδεψε μέχρι το Φεστιβάλ των Κανών και ήταν υποψήφια για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κινηματογράφου. Στην Ελλάδα τιμήθηκε με το βραβείο ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Ο Χρήστος Μασσαλάς, 36 ετών, με καταγωγή από τα Ιωάννινα, έχει σπουδάσει Ιστορία και Θεωρία στο Kingston University του Λονδίνου και σκηνοθεσία στο London Film School.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3