ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα σχολείο υπό κατάληψη

Εικόνα του άρθρου Ένα σχολείο υπό κατάληψη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/11/2018, 14:49
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το 2ο γυμνάσιο Ανατολής Ιωαννίνων είναι υπό κατάληψη, με πλαίσιο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών και του Κ. Κατσίφα, του ένοπλου που σκότωσαν οι αστυνομικές δυνάμεις της Αλβανίας.

Η εθνικιστική έξαρση που σηματοδοτείται από το πανελλαδικό κάλεσμα για μαθητικές καταλήψεις σε όλη τη χώρα σήμερα, στα Γιάννενα περιορίστηκε σε αυτή την κινητοποίηση, ενώ σε άλλα σχολεία, άτομα μοίρασαν προκηρύξεις υπέρ της κινητοποίησης. Αναφέρθηκαν επίσης περιπτώσεις που γονείς μαθητών επενέβησαν υπέρ του εθνικιστικού πλαισίου των καταλήψεων.

Στον αντίποδα, το συντονιστικό μαθητών έχει καλέσει σε «αντικινητοποίηση» σήμερα.

H περιφερειακή διευθύντρια Αγγελική Φωτεινού τονίζει ότι «ευτυχώς δεν έχουμε στα σχολεία της Ηπείρου τον εθνικιστικό κι μισαλλόδοξο λόγο» και καλεί τους γονείς «να μην δηλητηριάζουν τα παιδιά».

«Πρέπει να μιλήσουμε στα παιδιά μας για την ειρήνη και τα αγαθά της, διότι οι ακροδεξιές φωνές που ακούγονται θέλουν να γεμίσουν τα παιδιά μας με μίσος. Τους λένε να πάρουν τα όπλα και να πάνε στην Βόρειο Ήπειρο ή στα Σκόπια και άλλα τέτοια αδιανόητα, που σημαίνουν αίμα, πόνο και θάνατο. Να πούμε στα παιδιά μας ότι ο φασισμός δεν υπερασπίζεται την εθνική ταυτότητα. Αντίθετα, έχει πολλαπλώς ξεπουλήσει τη χώρα μας και στον καιρό της δικτατορίας και στην υπόθεση της Κύπρου. Στα παιδιά μας αξίζει η δημοκρατία και η πρόοδος» τονίζει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας Μ. Φάμελλος.

«Θα πρέπει να υπάρξει μία συντονισμένη προσπάθεια, στην οποία το υπουργείο μας κάλεσε να τοποθετηθούν όλα τα πολιτικά κόμματα του δημοκρατικού τόξου και οι εκπαιδευτικοί φορείς» επισήμανε η υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
Ανδρέας
Ο κ. Φάμελλος σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα...
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back