Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ένα σχολείο «θαλασσοφύλακας»

Εικόνα του άρθρου Ένα σχολείο «θαλασσοφύλακας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/10/2019, 14:56
ΗΠΕΙΡΟΣ

Το δημοτικό σχολείο Ελεούσας Άρτας ήταν το σχολείο από την Περιφέρεια Ηπείρου που διακρίθηκε στην υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος SafeWaterSports του ομώνυμου μη κερδοσκοπικού οργανισμού το οποίο έχει στόχο την ασφάλεια των παιδιών και την πρόληψη ατυχημάτων στο νερό και τα θαλάσσια σπορ.

Στις 5 Οκτωβρίου, στη μαρίνα Φλοίσβου στην Αττική έγινε το 1ο ετήσιο συνέδριο θαλασσοφυλάκων, με την υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη να κηρύττει την έναρξη των εργασιών. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, βραβεύτηκε ένα σχολείο από κάθε περιφέρεια της Ελλάδας που υλοποίησε τις περισσότερες δραστηριότητες του εγκεκριμένου από το υπουργείο Παιδείας προγράμματος.

Το αρτινό σχολείο εκπροσωπήθηκε από την επικεφαλής του προγράμματος, εκπαιδευτικό Θεοδώρα Ντάνου, έναν μαθητή-αρχηγό της ομάδας δράσεων και τους γονείς του. Στα βραβευμένα σχολεία απονεμήθηκε αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής καθώς και μία εκπαιδευτική βαλίτσα που περιλαμβάνει πολλά παιχνίδια, ατομικές και ομαδικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Στο συνέδριο συζητήθηκαν ε προτάσεις για τη βελτίωση του προγράμματος. Τα βραβευμένα σχολεία θα λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές σε κάθε περιφέρεια, ώστε να υπάρχει ενημέρωση των μαθητών, πάνω σε θέματα που έχουν σχέση με την ασφάλεια στην πισίνα, την παραλία, τη θάλασσα και τα θαλάσσια σπορ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back