ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα σημαντικό, όσο και καθυστερημένο ψηφιακό «βήμα»

Εικόνα του άρθρου Ένα σημαντικό, όσο και καθυστερημένο ψηφιακό «βήμα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/07/2023, 17:37
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα αρκετά σημαντικό, όσο και πολύ καθυστερημένο βήμα κάνει ο Δήμος Ιωαννιτών, στις υπηρεσίες που παρέχει:

Από την Τετάρτη 5 Ιουλίου οι πολίτες θα μπορούν να ολοκληρώνουν εξ αποστάσεως 56 συνολικά αιτήματα και βεβαιώσεις ΤΑΠ.

Μπορείτε να δείτε όλες τις προσφερόμενες υπηρεσίες, εδώ

Ο Δήμος Ιωαννιτών στην ανακοίνωσή του διατείνεται ότι «αλλάζει σελίδα», ωστόσο η πραγματικότητα είναι λίγο πιο ενθουσιώδης:

Πρόκειται για ένα είδος υπηρεσίας που θα έπρεπε να είναι διαθέσιμη εδώ και καιρό, ειδικά στους μεγάλους Δήμους, καθώς έτσι ορίζεται και η «ψηφιακή υπηρεσία»: Από την αρχή ως το τέλος της, δηλαδή και όχι απλά η υποβολή μιας αίτησης μέσω ίντερνετ.

Ίσως η πιο σημαντική μεταβολή, είναι η χορήγηση βεβαίωσης μη οφειλής ΤΑΠ. Τώρα, μένει να φανεί εάν οι υπηρεσίες θα γίνουν και πιο ταχείς, καθώς συνεχίζουν να αφορούν το διοικητικό δυναμικό του Δήμου, σε μεγάλο βαθμό.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου υπερεθεμάτισε, λέγοντας ότι «η μετατροπή των Ιωαννίνων σε μία έξυπνη πόλη αποτελεί για τη δημοτική αρχή στρατηγικό στόχο αλλά και αναγκαιότητα, που μέσα από ένα καλά μελετημένο και ολοκληρωμένο σχέδιο θέλουμε να γίνει πράξη και σταδιακά να έχει άμεσο αντίκτυπο στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών».

Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες δεν αποτελούν την ουσία της «έξυπνης πόλης», παρά μια λογική, εν έτει 2023 εξέλιξη. Ο κ. Παπαγεωργίου είπε πάντως ότι χρειάζεται αναδιοργάνωση των εσωτερικών δομών στις διευθύνσεις του Δήμου.

Ο κ. Παπαγεωργίου είπε ότι «το τελευταίο εξάμηνο εχει προχωρήσει η ενεργοποίηση του συστήματος των ηλεκτρονικών πληρωμών, των ηλεκτρονικών ραντεβού και κρατήσεων». Τις οφειλές ΤΑΠ πάντως, θα μπορούν να τις εξοφλούν ψηφιακά οι υπόχρεοι-ες.

Την παρουσίαση των υπηρεσιών έκανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Φώτης Βάββας.

Εκτίμησε ότι ο χρόνος διεκπεραίωσης των αιτημάτων για το ΤΑΠ θα μειωθεί τουλάχιστον κατά 30%.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back