Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα σεμινάριο για τη χειρουργική της σπονδυλικής στήλης

Εικόνα του άρθρου Ένα σεμινάριο για τη χειρουργική της σπονδυλικής στήλης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/09/2020, 14:32
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Διήμερο σεμινάριο για τη χειρουργική της σπονδυλικής στήλης με τίτλο «1st Cadaveric Workshop on Thoracolumbar, Lumbar and Spinopelvic Surgery» διοργανώνουν σήμερα και αύριο στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων η Ορθοπαιδική Κλινική με διευθυντή τον καθηγητή Αναστάσιο Κορομπίλια και το Τμήμα Σπονδυλικής Στήλης της κλινικής με υπεύθυνο τον αναπληρωτή καθηγητή Ιωάννη Γελαλή.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ειδικευόμενους Ορθοπαιδικής και Νευροχειρουργικής αλλά και νέους χειρουργούς που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν τις ικανότητές τους στις επιμέρους χειρουργικές τεχνικές. Συγκεκριμένα, θα δοθεί έμφαση στη διαχείριση  

διαχείριση των καταγμάτων της Θωρακο-οσφυικής και οσφυοϊεράς μοίρας της σσπονδυλικής στήλης, στις τεχνικές σπονδυλοδεσίας και σταθεροποίησης και στη διαχείριση της πιο συχνής παθολογίας όπως κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου και σπονδυλική στένωση.

Εκτός του θεωρητικού μέρους, οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν με πρακτική άσκηση σε πτωματικά παρασκευάσματα, όπου θα τους επιδειχθούν οι χειρουργικές τεχνικές που θα έχουν συζητηθεί στο θεωρητικό μέρος υπό την επίβλεψη των έμπειρων εκπαιδευτών, στο εργαστήριο.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο υπεύθυνος του Τμήματος Σπονδυλικής Στήλης της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γελαλής αναφέρει: «Αυτό είναι το πρώτο από μία σειρά σεμιναρίων με πρακτική άσκηση που θα διοργανώσει η Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με σκοπό να μοιραστούμε την εμπειρία μας και να μεταφέρουμε τις γνώσεις μας στους νεότερους και ανερχόμενους συναδέλφους μας, αλλά και να ανταλλάξουμε απόψεις με έμπειρους χειρουργούς που μας τιμούν με την παρουσία τους. Το ενδιαφέρον συμμετοχής μας γεμίζει ικανοποίηση και ενδυναμώνει τη θέληση για περαιτέρω εκπαιδευτικές δραστηριότητες πάνω στο φλέγον ζήτημα των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης».

 Το σεμινάριο έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Σπονδυλικής Στήλης, της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back