Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 19-03-2019, 15:36
ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι «Λογοτεχνικές Γέφυρες» του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων συνεχίζονται με την τρίτη κατά σειρά εκδήλωση με τίτλο «Πιγκ-Πογκ».

Η εκδήλωση θα γίνει στο μουσικό καφενείο «Γυαλί Καφενέ», την Τετάρτη 20 Μαρτίου, στις 20:30, και είναι αφιερωμένη στην ποίηση.

Δυο νέες ποιήτριες και δύο νέοι ποιητές συναντώνται και ανταλλάσσουν ποιήματα και απόψεις. Ποιήτριες: Μυρσίνη Γκανά, Κωστούλα Μάκη. Ποιητές: Χρήστος-Αρμάντο Γκέζος, Θωμάς Ιωάννου. Προλογίζει και συντονίζει ο Κώστας Καραβίδας, δρ. Νεοελληνικής λογοτεχνίας.

Η εκδήλωση ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων γίνεται μία μόλις ημέρα πριν την παγκόσμια ημέρα ποίησης, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου.

Η αρχική έμπνευση της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης ανήκει στον ποιητή Μιχαήλ Μήτρα, ο οποίος το φθινόπωρο του 1997 πρότεινε στην Εταιρεία Συγγραφέων να υιοθετηθεί ο εορτασμός της ποίησης στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες, και να οριστεί συγκεκριμένη ημέρα γι’ αυτό. Η εισήγησή του έφτασε με επιστολή στα χέρια του ποιητή και μελετητή της ποίησης Κώστα Στεργιόπουλου, προέδρου τότε της Εταιρείας Συγγραφέων. Η ποιήτρια Λύντια Στεφάνου πρότεινε ως ημέρα εορτασμού την 21η Μαρτίου, την ημέρα της εαρινής ισημερίας, που συνδυάζει το φως από τη μία και το σκοτάδι από την άλλη, όπως η ποίηση, που συνδυάζει το φωτεινό  πρόσωπο της αισιοδοξίας με το σκοτεινό πρόσωπο του πένθους. 

Η πρώτη Ημέρα Ποίησης γιορτάστηκε το 1998.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα