Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένα μουσικό ταξίδι με τον Γιάννη Χρήστου

Εικόνα του άρθρου Ένα μουσικό ταξίδι με τον Γιάννη Χρήστου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/02/2018, 13:56
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκδήλωση με θέμα «Μουσικό ταξίδι στον χρόνο και στη ζωή» με νέα δημοτικά τραγούδια του Γιάννη Χρήστου θα γίνει την Τετάρτη 7 Μαρτίου, στις 20:00, στην πρώην Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία, στην αίθουσα «Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος».

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Εβίτα Θεοχάρη, πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και μεταπτυχιακή φοιτήτρια. Θα μιλήσει ο Γιώργος Μπέλλος, μουσικός και συνεργάτης του Γιάννη Χρήστου.

Τους σκοπούς και τα τραγούδια του Γιάννη Χρήστου θα παρουσιάσουν ζωντανά οι γνωστοί ηπειρώτες μουσικοί και τραγουδιστές: Γιώργος Μπέλλος και Μιχάλης Μπραχόπουλος (κλαρίνο), Κώστας Κωσταγιώργος (βιολί), Διαμαντάκης Κάλλης (λαούτο), Δημήτρης Ξαξίρης (φλογέρα), Τάσος Ντάφλος (κρουστά), Γιάννης Κωσταδήμας (κιθάρα-τραγούδι), Νίκος Γιαννακός, Σταματία Δόση και Γιώργος Πατσούρας (τραγούδι).

Την επιστημονική επιμέλεια της εκδήλωσης έχουν η καθηγήτρια Μαρίνα Βρέλλη-Ζάχου και η λέκτορας Ρενάτα Δαλιανούδη από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Και ένα βιογραφικό σημείωμα: Ο Γιάννης Χρήστου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σκλίβανη Ιωαννίνων. Τα βιώματά του προέρχονται από τον λαϊκό πολιτισμό της ιδιαίτερης πατρίδας του. Ως επαγγελματίας αργυροχόος διατήρησε εργαστήριο ασημουργίας στα Γιάννενα για σχεδόν 40 χρόνια. Η αγάπη του για τη μουσική τον ώθησε σε πολυετή σπουδή κλασικής κιθάρας στο Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων. «Οι αναμνήσεις από τα παιδικά του χρόνια, τα μουσικά του βιώματα, οι καθημερινές εμπειρίες και οι εικόνες από τα ταξίδια του σε βουνά και θάλασσες πέρασαν μέσα στις ποιητικές και τις μουσικές του δημιουργίες. Το αποτέλεσμα είναι δύο συλλογές-CD με νέα δημοτικά τραγούδια: ‘Νοστάλγησα τον τόπο μου’ και ‘Ψηλά βουνά μου όμορφα’», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back