Oikonomou pisoi
ΠΡΟΣΩΠΑ & ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Ένα μουσικό φεστιβάλ... στα ψηλά

Εικόνα του άρθρου Ένα μουσικό φεστιβάλ... στα ψηλά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/06/2016, 22:34
ΠΡΟΣΩΠΑ & ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Πριν από τρία χρόνια περίπου, μια ωραία μέρα, δύο νέοι άνθρωποι, ο Απόστολος Τσιμπανάκος και ο ΦώτηςΔελημήτρος αποφάσισαν να αλλάξουν τη ζωή τους ή καλύτερα την καθημερινότητά τους. Έφυγαν από τον Βόλο και έγιναν… μετανάστες στα Τζουμέρκα. Σημερινή έδρα κατοικίας και εργασίας: ορειβατικό καταφύγιο Μελισσουργών. Ένας τόπος που φτιάχτηκε από το μηδέν, ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο που μεταμορφώθηκε σε έναν πολύ όμορφο χώρο φιλοξενίας επισκεπτών με αγάπη για τη φύση.

Εκεί που από τις 1 έως τις 3 Ιουλίου, ένα μουσικό event θα δώσει μια άλλη διάσταση στο ορεινό τοπίο. Ο Απόστολος και ο Φώτης, έχοντας συνοδοιπόρους μια ομάδα νέων ανθρώπων με τους οποίους μοιράζονται το ίδιο πάθος για τα πολιτιστικά δρώμενα, στήνουν για πρώτη φορά ένα μικρό φεστιβάλ με τίτλο «Μουσικά Μονοπάτια» με στόχο τη διάσωση της ελληνικής, και όχι μόνο, ελληνικής παράδοσης.

Για τρεις μέρες, οκτώ σημαντικοί καλλιτέχνες θα πραγματοποιήσουν εργαστήρια και σεμινάρια. Ο Μάνος Αχαλινοτόπουλος (κλαρίνο), ο Χρήστος Ζώτος (λαούτο), ο Βαγγέλης Καρίπης (κρουστά), ο Haig Yazdjian (ούτι), ο Δημήτρης Μηταράκης (κιθάρα), ο Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί), ο Ανδρέας Καρακότας (φωνή) και ο Χρήστος Σιάννας (μπουζούκι) θα μοιραστούν τα μυστικά της δεξιοτεχνίας τους και θα καταθέσουν τη φιλοσοφική τους θεώρηση για τη μουσική παράδοση.

«Είναι μια πρωτοβουλία που γίνεται με τα δικά μας βαλάντια. Ήταν ένα όνειρο που δεν πίστευα ότι θα μπορούσαμε να το προσεγγίσουμε. Τώρα υπάρχουν οι υποδομές, η εμπειρία και οι γνωριμίες. Δεν είναι μια επιχειρηματική κίνηση. Είναι ένα καθαρά πολιτιστικό δρώμενο» τονίζει στον «Τύπο» ο κ. Τσιμπανάκος έχοντας στο πλευρό του τη Νάνσι Σαράντη, ένα μέλος της ομάδας που συντελεί κι αυτή δημιουργικά στα πολιτιστικά και άλλα δρώμενα του καταφυγίου.

Ο κ. Τσιμπανάκος εκτιμά ότι η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας γενικότερα χρειάζεται ένα τέτοιο φεστιβάλ. «Δεν γεννήσαμε εμείς την ιδέα. Υπάρχει το μουσικό χωριό του Αγίου Λαυρέντιου στο Πήλιο, όπου γίνεται χαμός, ενώ το ίδιο γίνεται και στην Κρήτη με τον Ρος Ντέιλι. Δεν μιμούμαστε όμως. Ξεκινάμε φέτος με αυτό το τριήμερο, δειλά και ταπεινά, για να δούμε κι αν θα το στηρίξει η περιοχή. Αν όλα πάνε καλά, θέλουμε το φεστιβάλ να μεγαλώσει» μας λέει.

Οι οκτώ καλλιτέχνες που θα κάνουν τα εργαστήρια, θα δώσουν παράλληλα και συναυλίες με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.Την Παρασκευή 1 Ιουλίου, στις 21:00, θα γίνει συναυλία στην οποία θα συμμετέχουν ο Μάνος Αχαλινοτόπουλος (κλαρίνο), ο Χρήστος Ζώτος (λαούτο), ο Βαγγέλης Καρίπης (κρουστά) και ο Haig Yazdjian (ούτι). Το Σάββατο 2 Ιουλίου, στις 21:00, θα πραγματοποιηθεί συναυλία στην πλατεία Μελισσουργών στην οποία θα συμμετάσχουν ο Δημήτρης Μηταράκης (κιθάρα), ο Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί), ο Ανδρέας Καρακότας (φωνή) και ο Χρήστος Σιάννας (μπουζούκι). Επίσης στο φεστιβάλ θα διεξαχθούν yoga sessions από την Αθηνά Ντάλλα. Για περισσότερες πληροφορίες, στον ιστότοπο www.mousikamonopatia.gr.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back