ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο κ. Τασούλας και ένα μνημείο στους Ασπραγγέλους

Εικόνα του άρθρου Ο κ. Τασούλας και ένα μνημείο στους Ασπραγγέλους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/07/2023, 16:31
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Βουλή των Ελλήνων, με απόφαση του προέδρου της Κώστα Τασούλα, θα διαθέσει 14.000 ευρώ για την ανέγερση ενός μνημείου στους Ασπραγγέλους για την καταστροφή του χωριού από τη γερμανική μεραρχία Εντελβάις στις 15 Ιουλίου του 1943. Τη σχετική έγκριση χρηματοδότησης γνωστοποιεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασπραγγέλων, ο οποίος ευχαριστεί τον κ. Τασούλα «για τη γενναιόδωρη ενέργειά του».

Το αίτημα χρηματοδότησης στον Πρόεδρο της Βουλής είχε καταθέσει στις 10 Μαρτίου ο δήμαρχος Ζαγορίου Γιώργος Σουκουβέλος, ο οποίος επί της ουσίας διαβίβασε το σχετικό αίτημα του Συλλόγου. Την απόφαση χρηματοδότησης υπέγραψε ο κ. Τασούλας στις 28 Απριλίου (και αναρτήθηκε πρόσφατα στην «Κοινοβουλευτική Διαφάνεια»).

Η ανέγερση ενός μνημείου στους Ασπραγγέλους για τη «μαύρη» αυτή σελίδα του χωριού απαιτούνταν εδώ και χρόνια. «Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασπραγγέλων σε συνεργασία με το Δήμο Ζαγορίου θα φροντίσει για την υλοποίηση του έργου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Τασούλας ως πρόεδρος της Βουλής, στο πλαίσιο της «ανάγκης συμβολής της Βουλής σε δαπάνες που προορίζονται για την προώθηση εθνικών, πολιτιστικών και κοινωνικών σκοπών», έχει χρηματοδοτήσει τον τελευταίο καιρό κι άλλους φορείς στα Γιάννενα (ή που σχετίζονται με τα Γιάννενα). Από τις πρώτες αποφάσεις του, στις 5 Ιουλίου, κατά τη νέα του θητεία, είναι η επιχορήγηση ύψους 9.500 ευρώ στην Αδελφότητα Αετόπετρας Δωδώνης για την ψηφιοποίηση του αρχείου της και τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας επικοινωνίας και ενημέρωσης των μελών της.

Είχε προηγηθεί στις 20 Ιουνίου, απόφασή του για χρηματοδότηση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας με 12.000 ευρώ για «την ψηφιοποίηση του αρχείου του σωματείου με στόχο τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς» (με το σχετικό αίτημα να έχει κατατεθεί από τον Απρίλιο), όπως και η απόφασή του, στις 9 Μαΐου, για επιχορήγηση ύψους 3000 ευρώ στο Κέντρο Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Φροντίδας του Δήμου Μετσόβου για την ενίσχυση του ΚΑΠΗ. Η χρηματοδότηση των 3000 ευρώ, όπως αναφέρεται στην απόφαση, αποτέλεσε δωρεά «αντί αποστολής ευχετήριων καρτών για το Πάσχα» (!)…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back