Oikonomou pisoi
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Ένα κουρείο επιστρέφει χρήματα στα παιδιά, υπό έναν όρο…

Εικόνα του άρθρου Ένα κουρείο επιστρέφει χρήματα στα παιδιά, υπό έναν όρο…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/10/2016, 12:00
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Το κουρείο The Fuller Cut στο Ypsilanti του Michigan δεν κόβει μόνο μαλλιά. Κάνει έκπτωση και στις τιμές σε όσα παιδιά δέχονται να διαβάσουν ένα βιβλίο φωναχτά στον κουρέα τη στιγμή του κουρέματος.

Η πρωτοβουλία του Ryan Griffin αποδεικνύεται δημοφιλής τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς. «Οι γονείς το αγαπούν και τα παιδιά… εντάξει τους αρέσει που παίρνουν πίσω δύο δολάρια», λέει στην Huffington Post. Και τις περισσότερες φορές αυτά το δύο δολάρια καταλήγουν στις τσέπες των παιδιών. «Πολλές φιλοφρονήσεις δεχόμαστε επίσης και από τους δασκάλους της περιοχής», λέει ο Griffin.

Η κοινότητα έχει αγκαλιάσει την ιδέα. Το κουρείο έχει αποκτήσει νέους πελάτες ειδικά τώρα που λειτουργεί το πρόγραμμα ανάγνωσης.

Αλλά δεν είναι αυτό. «Όταν μικρά παιδιά δεν ξέρουν πως να διαβάσουν και βλέπουν τα μεγαλύτερα με ένα βιβλίο στο χέρι, το αρπάζουν και αυτό είναι το σπουδαιότερο», λέει ο Griffin. «Γιατί όταν το παιδί σκέφτεται ότι είναι cool να διαβάζεις, αυτό είναι δώρο». 

Ο Griffin παρακολουθεί επίσης την πρόοδο των παιδιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Για παράδειγμα, αν ένα παιδί δεν ολοκληρώσει ένα συγκεκριμένο βιβλίο σε μία συνεδρία, την επόμενη φορά που έρχεται θα συνεχίσει το διάβασμα από εκεί που το άφησε. Λέει πως διαβάζοντας ένα παιδί το ίδιο βιβλίο, καταλαβαίνεις την πρόοδό του στην ανάγνωση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back