Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ένα Κέντρο για το Παιδί»: Έτοιμη η μελέτη

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/05/2019, 13:38
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με τη δική του γειτονιά, τη Λούτσα, έκλεισε ο νυν και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, τον κύκλο των προεκλογικών συναντήσεων με τους κατοίκους στις συνοικίες των Ιωαννίνων.

Στη συνάντηση κυριάρχησε η αξιοποίηση του πρώην ασύλου ανιάτων, στην οδό Λαμπρίδου. Ο κ. Μπέγκας παρουσίασε στους κατοίκους την ολοκληρωμένη μελέτη για τη δημιουργία ενός «Κέντρου για το Παιδί», το οποίο θα απευθύνεται και σε παιδιά με αναπηρία, δίνοντας έτσι την απάντησή του σε «παρατάξεις που υπόσχονται ότι θα κάνουν μελέτες και ότι θα φροντίσουν για την αξιοποίηση», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Βασική αρχή του σχεδιασμού που αποτυπώνεται στη μελέτη, είναι η συμβίωση παιδιών με αναπηρία και παιδιών τυπικής ανάπτυξης. Το «Κέντρο για το Παιδί» θα παρέχει πολύπλευρες δράσεις και προγράμματα τόσο στον στεγασμένο όσο και στον υπαίθριο χώρο.

Στα ζητήματα της καθημερινότητας, έγινε αναφορά στην ασφαλτόστρωση δρόμων, όπως της Ναπ. Ζέρβα και παράπλευρων οδών αλλά και στην έναρξη παρεμβάσεων σε πεζοδρόμια. Ο κ. Μπέγκας υπενθύμισε επίσης ότι  έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος για την ανέγερση του νέου νηπιαγωγείου στους παλιούς στρατιωτικούς φούρνους στην οδό Ελ. Ζωγράφου –ένα έργο που ενέταξε ο Δήμος στο ΕΣΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back