ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα καλά φυλασσόμενο συλλαλητήριο

Εικόνα του άρθρου Ένα καλά φυλασσόμενο συλλαλητήριο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/06/2018, 00:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στα Γιάννενα, συγκέντρωσε όχι αμελητέο κόσμο, ούτε όμως εκείνο που συνιστά «λαοθάλασσα» κ.λπ. Κάτι λιγότερο από 1.000 άνθρωποι, όχι μόνο από τα Γιάννενα, αλλά και από τις υπόλοιπες πόλεις της Ηπείρου, μέχρι το Αγρίνιο και την Πάτρα, συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν τη διαφωνία τους με τη χρήση της λέξης «Μακεδονία» στο όνομα της πΓΔΜ.

Η συγκέντρωση είχε όλα τα… κομφόρ: από εξέδρα μέχρι γερανό, ο οποίος σήκωσε τη μεγάλη σημαία που ήρθε από την Ηγουμενίτσα, επί τούτου.

Ο δε κόσμος ήταν λογής-λογής: από σύσσωμη σχεδόν τη ΝΟΔΕ Ιωαννίνων και στελέχη των ΑΝΕΛ, μέχρι ιερωμένους, συλλόγους Ποντίων, Κυπρίων, Βλάχων και από μέλη του ΕΠΑΜ και του «δικτύου Καραμπελιά» μέχρι κόσμο που είχε εμφανιστεί στο «κίνημα των πλατειών» πριν από μερικά χρόνια. Φυσικά, ήταν και άνθρωποι χωρίς συγκεκριμένη πολιτική ταυτοτητα, οι οποίοι ενδεχομένως να έχουν ψηφίσει και την παρούσα κυβέρνηση, κινητοποιημένη από το συγκεκριμένο ζήτημα.

Οι ομιλητές ήταν αρκετά προσεκτικοί στις τοποθετήσεις, προσπαθώντας να δώσουν ένα «θεοδωρακικό» τόνο «πανεθνικού» καλέσματος, χωρίς ιδιαίτερες αντικυβερνητικές αιχμές και αποκηρύσσοντας τις κομματικές ταυτότητες.

Ωστόσο, ο χαιρετισμούς δι επιστολής του μητροπολίτη Δρυινούπολεως που έχει εκφραστεί επανειλημμένα υπέρ της νεοναζιστικής ΧΑ και τα «οικεία» αλυτρωτικά, δεν έλειψαν. Ούτε έλειψαν τα εθνικιστικά συνθήματα τύπου «λαοσύναξης 2000», όταν ο τότε αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος έβαζε την ακροδεξιά στη μόδα.

Επίσης, στο πλήθος κυκλοφορούσαν άτομα που φορούσαν μπλούζες με ακροδεξιές στάμπες, οι οποίες όταν τραβιόντουσαν λίγο αποκάλυπταν και νεοναζιστικά τατού…

Τέλος, ήταν μάλλον το πιο καλά φυλασσόμενο συλλαλητήριο που έχει γίνει στα Γιάννενα. Η αντισυγκέντρωση που είχε καλέσει (κυρίως) ο αντιεξουσιαστικός χώρος, έφερε στην πλατεία πάνω από 100 αστυνομικούς…




ΣΧΟΛΙΑ
Ειρήνη
Πες μας και φασίστες αγαπητέ " δημοσιογραφε", που όποιος ενδιαφέρεται για την πατρίδα του παίρνει την ταμπέλα του ακροδεξιού! Στο συλλαλητήριο ήταν τόσες οικογένειες με μικρά παιδιά και κόσμος απλός που δεν ξέρει τι σημαίνουν όλα αυτά που γράφεις.... Μην κολλάς λοιπόν σε 5-6 " ακραίους" που έτυχε να δεις! Και να χαίρεσαι που υπάρχουν οι ιερείς κι οι άνθρωποι του θεού που προσεύχονται και κάνουν σωστές οικογένειες γιατί αλλιως Ελλάδα θα είχε ηδη εξαφανιστεί!
Βασιλική
Πολύ σωστά! για το νόημα αυτής της συγκέντρωσης δεν ασχολήθηκε ο κύριος αυτός ,παρά αναλώθηκε σε μια κατινίστικη γραφή τύπου πρωινάδικου ... Τι να πώ λυπάμαι ...η Ελλάδα μας βουτάει στο κενό γεμάτη μυαλά κενά και ανιστόριτα
ΓΙΩΡΓΟΣ
ΤΟΥΣ ΣΗΚΩΣΕΣ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΕΣ ΤΑ ΤΑΤΟΥ;
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back