ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα γατόσπιτο στο Καλπάκι…

Εικόνα του άρθρου Ένα γατόσπιτο στο Καλπάκι…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/12/2023, 15:42
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πωγωνίου, θα τοποθετηθούν σπιτάκια για τα αδέσποτα σκυλιά και τις γάτες σε κοινότητες του Δήμου «στο πλαίσιο του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, που υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια» όπως σημειώνεται. 

Η αρχή έγινε σήμερα με την τοποθέτηση ενός διώροφου γατόσπιτου, ανώνυμη προσφορά πολίτη. Το «πανέμορφο σπιτάκι», σύμφωνα με τον Δήμο, μπορεί να φιλοξενεί τουλάχιστον τέσσερις γάτες και τοποθετήθηκε σε κεντρικό σημείο του Καλπακίου.

«Ευχαριστούμε πολύ τον ανώνυμο πολίτη για τη δωρεά που αποτελεί την αρχή για ένα νέο πρόγραμμα τοποθέτησης καλαίσθητων σπιτιών για γάτες και σκύλους στα χωριά του Δήμου Πωγωνίου. Οι τετράποδοι φίλοι μας αξίζουν την αμέριστη προσοχή και φροντίδα μας και αποτελούν προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή. Η ευζωία τους είναι υποχρέωση όλων μας» αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, ο οποίος φωτογραφήθηκε δίπλα στο σπιτάκι. 

Το σπιτάκι, που φέρει το λογότυπου του Δήμου Πωγωνίου, είναι δημιουργία της Μαρίας Αρκούδη.

«Η φιλοζωία είναι δείγμα πολιτισμού. Το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Με το ολοκληρωμένο πρόγραμμα περίθαλψης και στειρώσεων συμβάλουμε στον έλεγχο του υπερπληθυσμού ενώ παράλληλα μέσα από το πρόγραμμα υιοθεσιών προσπαθούμε να βρούμε οικογένεια και σπίτι σε κάθε γατάκι και σκυλάκι. Τώρα προχωρούμε ένα ακόμη βήμα, με την τοποθέτηση αυτών των όμορφων σπιτιών για τα αδέσποτα ζώα» αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Γαλίτσης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back