ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένα φεστιβάλ που θέλει να… ξαναγίνει

Εικόνα του άρθρου Ένα φεστιβάλ που θέλει να… ξαναγίνει
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/06/2017, 19:25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Μια μίξη παραγωγών του Πνευματικού Κέντρου με, κυρίως έτοιμες (και μεγάλες) παραγωγές στις οποίες διαθέτει το χώρο, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, αποτελούν το Its Kale festival,σ το Ιτς Καλέ. Η διοργάνωση είναι αδιαμφισβήτητα η μεγαλύτερη που γίνεται φέτος το καλοκαίρι στην πόλη και τουλάχιστον τρεις από τις εκδηλώσεις του, είναι οι «ηγεμονεύουσες» στο φετινό (εκτός ροκ εν ρολ) συναυλιακό καλοκαίρι: το αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, το αφιέρωμα στην Εντίθ Πιαφ και φυσικά, η συναυλία του Γκόραν Μπρέγκοβιτς. Το στοίχημα είναι φυσικά να εδραιωθεί το φεστιβάλ, κάτι στο οποίο οι δημοτικές αρχές των Ιωαννίνων εδώ και 15 περίπου χρόνια, έχουν κακή παράδοση.

Αυτή τη φορά φαίνεται ότι η επένδυση, σε όλα τα επίπεδα, είναι πιο συστηματική: «Πρόκειται για έναν θεσμό που έρχεται στην πόλη για να αποτελέσει ένα από τα σημαντικά καλοκαιρινά φεστιβάλ της χώρας μας, άλλα και μια ευκαιρία για τους πολίτες των Ιωαννίνων και της ευρύτερης περιοχής, να έχουν επαφή με επιλεγμένες και σημαντικές καλλιτεχνικές παραγωγές» τόνισε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας μεταξύ άλλων.

«Το νέο μας φεστιβάλ, είναι ένας καλοκαιρινός κύκλος εκδηλώσεων, με συγκεκριμένη φιλοσοφία και θα αποτελεί μια αφορμή κινητοποίησης, ψυχαγωγίας και συμμετοχής των πολιτών. Παράλληλα είναι και μια σημαντική και αναγνωρίσιμη ευκαιρία προβολής της πόλης και αύξησης της επισκεψιμότητας, τόσο στην πόλη και τα σημαντικά της αξιοθέατα και μνημεία, όσο και στην ευρύτερη περιοχή» πρόσθεσε, ευχαριστώντας την Εφορεία Αρχαιοτήτων και το διευθυντή της, Κώστα Σουέρεφ, για τη συνεργασία. Ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κώστας Γκόγκος είπε «ήταν καιρός η πόλη να αποκτήσει έναν καλοκαιρινό πολιτιστικό θεσμό, αντάξιό της. Πιστεύουμε ότι το αγαπημένο μας Κάστρο πρέπει να παραμένει ζωντανό και να αποτελεί πάντα τον τόπο που αντηχεί δυνατά και πειστικά η καρδιά του πολιτισμού».

Τόνισε ακόμα ότι το Πνευματικό Κέντρο επεξεργάζεται εδώ και καιρό τη δημιουργία ενός «εμβληματικού θεσμού» για τα Γιάννενα και την Ήπειρο και κατέληξε λέγοντας ότι «το κοινό, όπως πάντα θα είναι ο τελικός κριτής της προσπάθειάς μας»

 Όλες οι εκδηλώσεις έχουν ώρα έναρξης 9:30 μμ εκτός από την συναυλία Goran Bregovic -  Πετρολούκα Χαλκιά, που, λόγω μεγάλης διάρκειας, ξεκινά στις 9 μμ. Tα εισιτήρια για τη συγκεκριμένη συναυλία έχουν 20 ευρώ στην προπώληση (ξεκινάει από αύριο Τρίτη), 17 ευρώ τα μειωμένα και 23 ευρώ στο ταμείο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site του Πνευματικού Κέντρου, ή στο τηλέφωνο 26510 83940

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Μικρή Νυχτερινή μουσική-Συμφωνική Ορχήστρα Δημοτικού Ωδείου

Συμπράττει ο Δημήτρης Υφαντής

Θα ακουστούν έργα των Μπαχ, Μότσαρτ, αλλά και  Γ. Μαρκόπουλου και Στ. Ξαρχάκου.

Είσοδος Ελεύθερη

Τετάρτη 5  Ιουλίου 2017

Piaf! The show

Στον ρόλο της Εντιθ Πιαφ,  η Ann Carrere, μία από τις σπουδαιότερες φωνές της σύγχρονης γαλλικής σκηνής.

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη

Μία ιστορική παράσταση – αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, με χορωδούς απ’ όλη την Ελλάδα σε ενορχήστρωση και μουσική διεύθυνση του μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Goran Bregovic – Πετρολούκας Χαλκιάς

Η Βαλκανική μουσική και η μουσική κληρονομιά της Ηπείρου στο  Its Kale Festival 2017

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Haig Yazdjian – Δημ. Υφαντής

Παρασκευή 14  Ιουλίου 2017

C – Drain

Ο C-Drain, κατά κόσμο Χρήστος Παππας, είναι ο «άνθρωπος πίσω από το project» και όχι τόσο συγκρότημα, όπως διατείνεται η ανακοίνωση του Πνευματικού Κέντρου, που με τους συνεργάτες του παρουσιάζει ένα ambient μουσικό αποτέλεσμα, με πολλές παραπομπές όμως στο ροκ εν ρολ. Στο live, καλλιτέχνες θα προβάλλουν video mapping, με θέματα από έργα του Andy Warholl, Roy Lichtenstein, αλλά και θέματα από την ιστορία της πόλης, του Κάστρου  και του Βυζαντινού Μουσείου

Τρίτη 18  Ιουλίου 2017

Η Λίμνη των Στεναγμών

Αναβίωση της ιστορικής παράστασης Θεάτρου Σκιών από τον Κώστα Μακρή.

Η παράσταση γίνεται με το αυθεντικό κείμενο και τεχνικές των αρχών του προηγουμένου αιώνα και κορυφώνεται με την «αποθέωση».

Είσοδος ελεύθερη

Παρασκευή 21  Ιουλίου 2017

Ερωτόκριτος

Η Εθνική Λυρική Σκηνή επέλεξε ως πρώτο ελληνικό έργο τον Ερωτόκριτο του Βιτσέντζου Κορνάρου, με μουσική του Δημήτρη Μαραμή, που ενθουσίασε στις παραστάσεις με τις οποίες εγκαινιάστηκε το νέο της κτίριο στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Ο συναυλιακός Ερωτόκριτος του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή είναι ένας κύκλος τραγουδιών με αφηγηματικά μέρη, βασισμένος στην πρωτότυπη έμμετρη ποιητική μυθιστορία του Βιτσέντζου Κορνάρου.

Tετάρτη 26  Ιουλίου 2017

Διονύσης Σαββόπουλος

Ο Διονύσης Σαββόπουλος παρουσιάζει ένα ατμοσφαιρικό μουσικό πρόγραμμα βασισμένο στα τραγούδια του και στη φωνή του.

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

(Αυγουστιάτικη Πανσέληνος)

«Αυτόν που αγαπώ…» Alexandra Gravas in concert

Η διεθνούς φήμης μεσόφωνος Αλεξάνδρα Γκράβας σε μια εκδήλωση με τίτλο «Αυτόν που αγαπώ…» Στην βραδιά της Πανσελήνου του Αυγούστου, μια μουσική παράσταση γεμάτη αγάπη με τραγούδια από την Ελλάδα, την Κύπρο, τον Λίβανο, την Γαλλία, το Μεξικό, την Κίνα κ.α.

Είσοδος Ελεύθερη

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back