Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ένα «ευχαριστώ» στους ανθρώπους της καθαριότητας

Εικόνα του άρθρου Ένα «ευχαριστώ» στους ανθρώπους της καθαριότητας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/11/2021, 17:03
ΗΠΕΙΡΟΣ

Την πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) «Καθαρή Εβδομάδα» υιοθετεί ο Δήμος Ηγουμενίτσας. Με την πρωτοβουλία αυτή, η ΚΕΔΕ λέει το δικό της «ευχαριστώ» στους ανθρώπους της καθαριότητας. Παράλληλα διοργανώνονται διάφορες δράσεις καθαρισμού.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας κατά τη διάρκεια της Καθαρής Εβδομάδας έως 4 Δεκεμβρίου (και εάν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν στη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας) θα πραγματοποιήσει τις ακόλουθες δράσεις:

-Δράσεις καθαρισμού των graffiti στις στάσεις και σε διάφορα σημεία της πόλης της Ηγουμενίτσας

-Δράσεις καθαρισμού και πλυσίματος κάδων στο Μαργαρίτι και στον Παραπόταμο

-Δράσεις καθαρισμού με το σάρωθρο σε κεντρικά σημεία της Νέας Σελεύκειας, επί των οδών 49 Μαρτύρων, Εθνικής Αντιστάσεως και στην περιοχή του Γηροκομείου.

-Εκπαιδευτική δράση ενίσχυσης της ανακύκλωσης-επαναχρησιμοποίησης των υλικών και χειροποίητες δημιουργίες στο ΚΔΑΠ «Δίαυλος»

-Εργασίες καθαρισμού και καλλωπισμού του πρασίνου στις πλατείες Γιτάνης και Πλαταριάς, στην κεντρική παιδική χαρά και σε άλλα σημεία του Δήμου.

Ξεκινώντας το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021 και για μία εβδομάδα το Δημαρχιακό Μέγαρο Ηγουμενίτσας θα φωταγωγηθεί με κίτρινο χρώμα συμβολίζοντας την καθαρότητα της συνείδησης και μία νέα αρχή, γεμάτη αγνότητα, δύναμη και ελπίδα.

Με τη συμμετοχή στην Καθαρή Εβδομάδα, «καθένας από εμάς μπορεί να πει το δικό του συμβολικό ‘ευχαριστώ’ πατώντας πάνω στη μεγάλη κίτρινη καρδιά εδώ: https://katharievdomada.gr/symmetochi-stin-kathari-evdomada/» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε καλύτερη την κάθε μας ημέρα και πιο καθαρή, στρέφοντας το βλέμμα μας στους ανθρώπους που απλά προσπερνάμε, που απλά θεωρούμε δεδομένους, λέγοντας απλά ένα ‘ευχαριστώ’» προστίθεται.

Ο Δήμος καλεί επίσης τους πολίτες ας να δείξουν το σεβασμό τους προς τους ανθρώπους που καθημερινά εργάζονται στον τομέα της καθαριότητας, με απλές κινήσεις όπως:

-Συνεχίζουμε κανονικά να συλλέγουμε τα ανακυκλώσιμα υλικά και να τα απορρίπτουμε στους μπλε κάδους.

-Γάντια, μάσκες, μαντηλάκια μιας χρήσης και αυτοδιαγνωστικά τεστ (self-tests) δεν ανακυκλώνονται, γι’ αυτό απορρίπτονται στους πράσινους/ασημί κάδους (οδηγίες για απόβλητα Covid-19 εδώ).

-Δένουμε καλά τις σακούλες σκουπιδιών πριν τις απορρίψουμε στους πράσινους κάδους.

-Διπλώνουμε τα κουτιά-χαρτόνια πριν την εναπόθεσή τους στους κάδους ανακύκλωσης

-Δεν αφήνουμε σακούλες έξω από τους κάδους. Αν ο κάδος έχει γεμίσει βρίσκουμε κάποιον παρακείμενο.

-Δεν βγάζουμε ογκώδη αντικείμενα (π.χ. έπιπλα, στρώματα) και κλαδέματα στους δρόμους ή έξω από τους κάδους, παρά μόνο τις ημέρες που έχει προγραμματιστεί η συλλογή τους από τον Δήμο και έπειτα από επικοινωνία με την Υπηρεσία Καθαριότητας στο τηλέφωνο 2665021150.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back