ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα έργο στο Κάστρο, οι υπογραφές και η δέσμευση στην υπουργό

Εικόνα του άρθρου Ένα έργο στο Κάστρο, οι υπογραφές και η δέσμευση στην υπουργό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/07/2024, 13:45
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μπήκαν σήμερα και οι υπογραφές στη σύμβαση για τις εργασίες προσβασιμότητας στη βορειοανατολική ακρόπολη του Κάστρου των Ιωαννίνων μεταξύ του δημάρχου Θωμά Μπέγκα και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας Χρήστου Μπιτχαβά.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε. και αποτελούσε μια πρόταση του υπουργείου Πολιτισμού, και δη της υπουργού Λίνας Μενδώνη.

Ο κ. Μπέγκας ανέφερε σήμερα ότι ο ίδιος είχε δεσμευτεί στην υπουργό πως ο Δήμος Ιωαννιτών (ως φορέας δημοπράτησης και υλοποίησης του έργου) θα ολοκληρώσει άμεσα τις διαγωνιστικές διαδικασίες.

«Έχουμε την χαρά να υπογράφουμε ένα ακόμα έργο που μας οδηγεί ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία του πάρκου πολιτισμού» τόνισε, θυμίζοντας ότι ο σχεδιασμός του πάρκου είχε προγραμματιστεί από τη δημοτική αρχή την περίοδο 2014-2019.

Και συνέχισε λέγοντας: «Για εμάς το έργο αυτό είναι μείζονος σημασίας γιατί αποδεικνύει την ευαισθησία μας σε ό.τι αφορά τη δυνατότητα πρόσβασης στο μνημειώδη αυτό χώρο πολιτισμού για όλους τους συμπολίτες μας, ιδιαίτερα δε για Άτομα με Αναπηρία.

Η συνεργασία που είχαμε με την υπουργό Πολιτισμού στη συνάντησή μας στην Αθήνα ήταν εξαιρετική. Είχα δεσμευτεί για την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη ολοκλήρωση του διαγωνισμού για το συγκεκριμένο έργο το οποίο αποτελεί προτεραιότητα τόσο για εμάς όσο και για το υπουργείο. Η δέσμευσή μου έγινε πράξη και είμαι σίγουρος ότι η συνεργασία μας θα λειτουργήσει καταλυτικά για την ολοκλήρωση των έργων στο Κάστρο αλλά και την ένταξη νέων σε ευρωπαϊκά προγράμματα προς όφελος του τόπου» υπογράμμισε.

Διαβάστε: Το πάρκο πολιτισμού και 1 εκατ. ευρώ για προσβάσιμη ακρόπολη

* Στη φωτογραφία (από αριστερά): ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας, ο δήμαρχος κ. Μπέγκας και ο διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ο. Μπρίκος

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back