ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα έργο και η «συνένωση δυνάμεων»

Εικόνα του άρθρου Ένα έργο και η «συνένωση δυνάμεων»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/03/2024, 15:04
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την απόφαση χρηματοδότησης του έργου «Μεταστέγαση Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων Ιωαννίνων σε οικόπεδο εντός του χώρου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων» με προϋπολογισμό 6.900.000 ευρώ την οποία υπέγραψε ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος χαιρετίζει ο Δήμος Ιωαννιτών.

Η δημοτική αρχή του Θωμά Μπέγκα κάνει λόγο για «μια άκρως θετική εξέλιξη για μια προσπάθεια που ξεκίνησε από το 2016, εντάθηκε κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο και ευελπιστούμε να ολοκληρωθεί στη διάρκεια της τρέχουσας θητείας». Σημειωτέον ότι η παράταξη «Γιάννενα. Νέα Εποχή» με επικεφαλής τον Δημήτρη Παπαγεωργίου, σε ανακοίνωσή της που προηγήθηκε, απέδωσε την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» στις προσπάθειες της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Σε δήλωσή του, ο κ. Μπέγκας αποδίδει την εξασφάλιση της χρηματοδότησης στη «συνένωση δυνάμεων»: «Το 2016 η δημοτική μας αρχή μαζί με το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ξεκίνησαν αυτή την πρωτοβουλία την οποία εξέλιξε στο μεγαλύτερο μέρος της η προηγούμενη διοίκηση του δήμου με τη βοήθεια των υπηρεσιών. Καθοριστική ήταν η συμβολή του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Θεόδωρου Λιβάνιου, ο οποίος αντιλήφθηκε από την πρώτη στιγμή τη σπουδαιότητα του εγχειρήματος και στάθηκε στο πλευρό μας όλο το προηγούμενο διάστημα. Στοίχημα για εμάς είναι πλέον η ολοκλήρωση αυτού του σπουδαίου έργου το οποίο θα αναβαθμίσει κατά πολύ τις εκπαιδευτικές υποδομές των Ιωαννίνων».

Μια υπόθεση, ένας σχεδιασμός έργου δηλαδή που βρίσκεται σε εξέλιξη ουκ ολίγα χρόνια, τουλάχιστον οκτώ χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back