ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένα βραβείο Europa Nostra για το «Μπουλούκι»

Εικόνα του άρθρου Ένα βραβείο Europa Nostra για το «Μπουλούκι»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/05/2024, 14:05
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το περιοδεύον εργαστήριο «Μπουλούκι», μια διεπιστημονική συλλογικότητα, που ξεκίνησε το «ταξίδι» του το 2018 από τα Τζουμέρκα, με αφορμή το έργο αποκατάστασης της Γέφυρας Πλάκας, είναι ένας από τους νικητές των Ευρωπαϊκών Βραβείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Europa Nostra) 2024.

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Εuropa Nostra ανακοίνωσε σήμερα τους 26 νικητές από συνολικά 18 χώρες, σε πέντε ξεχωριστές κατηγορίες.

Το «Μπουλούκι» βραβεύεται (μαζί με άλλες τέσσερις ομάδες από Ισπανία, Αρμενία, Ιρλανδία και Πολωνία) στην κατηγορία που αφορά την εκπαίδευση και τις δεξιότητες. Eίναι δε η πρώτη φορά που απονέμεται Βραβείο Europa Nostra σε ελληνικό φορέα για το έργο του στη συγκεκριμένη κατηγορία.  

Συγκεκριμένα, το βραβείο αφορά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τις τεχνικές παραδοσιακής δόμησης με στόχο την ενσωμάτωσή τους στη σύγχρονη δόμηση.

Οι νικητές θα τιμηθούν στην τελετή των Ευρωπαϊκών Βραβείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2024 στις 7 Οκτωβρίου στο Romanian Athenaeum, στ μέγαρο μουσικής του Βουκουρεστίου (Ρουμανία). Κατά τη διάρκεια της τελετής θα ανακοινωθούν οι νικητές του «Grand Prix» και ο νικητής του βραβείου «Public Choice»/ Βραβείο Κοινού, που επιλέχθηκαν μεταξύ των φετινών νικητών και που θα λάβουν 10.000 ευρώ ο καθένας.

Οι υποστηρικτές της πολιτιστικής κληρονομιάς μπορούν να ψηφίσουν διαδικτυακά για να αποφασίσουν τον νικητή του βραβείου Public Choice 2024/ Βραβείου Κοινού 2024. Η ψηφοφορία θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3