ΒΙΒΛΙΟ

Ένα βιβλίο για το μοιρολόι, μια επιστροφή στο Πωγώνι

Εικόνα του άρθρου Ένα βιβλίο για το μοιρολόι, μια επιστροφή στο Πωγώνι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/07/2022, 21:07
ΒΙΒΛΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

To βιβλίο της «Επικίνδυνες Φωνές- το ελληνικό μοιρολόι» θα παρουσιάσει η μουσικολόγος Γκαίηλ Χολστ-Γουάρχαφτ την Παρασκευή 15 Ιουλίου, στις 20:00, στο Ωραιόκαστρο Πωγωνίου.

Την εκδήλωση διοργανώνουν η τοπική κοινότητα και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου Πωγωνίου.

Η Γκαίηλ Χολστ-Γουάρχαφτ, που γεννήθηκε στην Αυστραλία, περιηγήθηκε σε χωριά του Πωγωνίου το 1988, όταν έγραφε το βιβλίο το οποίο κυκλοφόρησε στα αγγλικά, το 1992. Είναι ποιήτρια, μεταφράστρια και μουσικός, που συνεργάστηκε με συνθέτες, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Διονύσης Σαββόπουλος και η Μαρίζα Κωχ, καθώς και πρώην καθηγήτρια συγκριτικής λογοτεχνίας στο Cornell University.

Στην Ελλάδα έγινε γνωστή, όταν το 1975 κυκλοφόρησε το διάσημο βιβλίο «Δρόμος για το ρεμπέτικο», ένα από τα πρώτα μελετήματα για την ιστορία του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού. Έκτοτε είχε τη διαδρομή της τόσο στη μουσική όσο και στη συγγραφή. Σήμερα, μόνιμη πλέον κάτοικος των ΗΠΑ, συνεχίζει να ασχολείται με την ελληνική γραμματεία, μεταφράζοντας έργα σπουδαίων Ελλήνων (Θεοδωράκης, Καββαδίας) και συστήνοντας στο αγγλόφωνο κοινό τη μουσική παράδοση της χώρας.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back