ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ένα ακόμα... «καλάθι» κατά της ακρίβειας

Εικόνα του άρθρου Ένα ακόμα... «καλάθι» κατά της ακρίβειας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/04/2024, 12:05
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με ένα ακόμα «καλάθι», το «καλάθι των νονών», που θα τρέξει από 22 Απριλίου έως και 4 Μαΐου, προσπαθεί η κυβέρνηση να ξορκίσει την ακρίβεια. Την ίδια στιγμή ενεργά παραμένουν το  «καλάθι της Σαρακοστής», ενώ αναμένεται και το «καλάθι του Πάσχα». 

Σύμφωνα με την τροπολογία για το παρατηρητήριο τιμών παιδικών παιχνιδιών, ή «καλάθι των νονών», που κατατέθηκε στη Βουλή, οι επιχειρήσεις που εξειδικεύονται στη διάθεση προς πώληση παιδικών παιχνιδιών στο καταναλωτικό κοινό, των οποίων ο συνολικός ετήσιος κύκλος εργασιών υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο (1.000.000) ευρώ ετησίως, βάσει των οικονομικών καταστάσεων της αμέσως προηγούμενης διαχειριστικής περιόδου, αποστέλλουν στο υπουργείο Ανάπτυξης, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, κατάλογο καταναλωτικών προϊόντων παιδικών παιχνιδιών («καλάθι των νονών»), από τις 22 Απριλίου 2024 έως και τις 4 Μαΐου 2024.

Οι υπόχρεοι εντάσσουν ένα τουλάχιστον προϊόν από κάθε κατηγορία προϊόντων που περιλαμβάνεται στο «καλάθι των νονών», εφόσον διαθέτουν προϊόντα αυτής της κατηγορίας, και το διαθέτουν σε προσιτή τιμή, ιδίως συγκριτικά με τα υπόλοιπα προϊόντα της ίδιας κατηγορίας, ενημερώνοντας τους καταναλωτές, που προσέρχονται στα φυσικά ή ψηφιακά καταστήματά τους, ως προς τη σύνθεση του «καλαθιού» που προτείνουν. 

Η ενημέρωση αυτή γίνεται με κάθε πρόσφορο μέσο, ιδίως με λίστες, φυλλάδια και, υποχρεωτικά, με ειδική σήμανση επί των προϊόντων ή του χώρου πώλησής τους.

Κατάλογο προϊόντων που εντάσσονται στο «καλάθι των νονών» μπορούν να αποστέλλουν και άλλες επιχειρήσεις πέραν των υπόχρεων που προαναφέρονται. Εφόσον αποστείλουν κατάλογο προϊόντων, καθίστανται υπόχρεες τήρησης των διατάξεων της εν λόγω τροπολογίας.

Ποια προϊόντα συμπεριλαμβάνονται σε κάθε καλάθι:

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back