ΗΠΕΙΡΟΣ

Ένα θερινό σχολείο για τις οικονομικές κρίσεις στην Ιστορία

Εικόνα του άρθρου Ένα θερινό σχολείο για τις οικονομικές κρίσεις στην Ιστορία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/11/2021, 12:02
ΗΠΕΙΡΟΣ

Για τη διοργάνωση ενός θερινού σχολείου με τίτλο «Crises/Οικονομικές κρίσεις και Ιστορικότητες» στην Πρέβεζα, τον Ιούλιο του 2022 (7-10 Ιουλίου) ετοιμάζονται το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ).

Συγκεκριμένα τη διοργάνωση έχουν αναλάβει από κοινού τα Εργαστήρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: «Αγορά Εργασίας, Απασχόλησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης» του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, «Μελέτης Νεότερων και Σύγχρονων Κοινωνιών» του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας και «Βαλκανικών και Ανατολικών Μουσικών, Ιστορίας και Πολιτισμών» του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, και το Εργαστήριο του ΕΑΠ: «Οικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής» της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών.

Ο βασικός άξονας του 1ου Θερινού Σχολείου Πρέβεζας είναι οι οικονομικές κρίσεις στην Ιστορία, τα αίτια που τις προκαλούν, οι τρόποι με τους οποίους εκδηλώνονται και τα ίχνη που αφήνουν στην κοινωνία και τον άνθρωπο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο σκοπός είναι να καθιερωθεί μία νέα ακαδημαϊκή δομή και ένας νέος τρόπος παραγωγής, ανάπτυξης και διάδοσης της ακαδημαϊκής έρευνας με επίκεντρο την πόλη της Πρέβεζας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, καθώς και σε υποψήφιους διδάκτορες σχετικών επιστημονικών κλάδων. Οι διδάσκοντες είναι μέλη ΔΕΠ των δύο Πανεπιστημίων, ενώ θα υπάρχουν και προσκεκλημένα μέλη άλλων Πανεπιστημίων.

Σύντομα θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες για το πρόγραμμα, τη δυνατότητα εγγραφής και παρακολούθησης, καθώς και η ιστοσελίδα του Summer School.

Στην οργανωτική επιτροπή συμμετέχουν: Κώστας Καραμάνης, Λάμπρος Φλιτούρης και Ηλίας Σκουλίδας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back