ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων: «Νέα επίθεση στην κυριακάτικη αργία»

Εικόνα του άρθρου Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων: «Νέα επίθεση στην κυριακάτικη αργία»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/02/2023, 16:43
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ότι έρχεται νέο νομοσχέδιο που επί της ουσίας, καταργεί την κυριακάτικη αργία.

Σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου, προβλέπονται τα εξής:

-Παραμένουν οι 8 Κυριακές σε όλη τη χώρα και καθιερώνονται οι 2  Κυριακές του Μαΐου και του Νοεμβρίου «που θεσμοθετήθηκαν δήθεν για τις  ενδιάμεσες εκπτώσεις οι οποίες τώρα καταργήθηκαν» όπως τονίζει ο  σύλλογος
-Παραμένει η πρόβλεψη για ανοιχτά καταστήματα όλες τις  Κυριακές από Μάιο έως Οκτώβριο, σε συγκεκριμένες περιοχές (Αθήνα,  Ιστορικό κέντρο, Πειραιάς, περιοχή γύρω από το Διεθνή Αερολιμένα).
-Παραμένει  η δυνατότητα να λειτουργούν τα καταστήματα τις Κυριακές καθ’ όλη τη  διάρκεια του έτους, με βάση το μέγεθος τους, σε περιοχές κάτω των 5.000  κατοίκων.
-Με τη διάταξη περί «περιοχών τουριστικού ή πολιτιστικού  ενδιαφέροντος» δίνεται η δυνατότητα να υπάρξει πλήρης απελευθέρωση στο  άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές με υπουργική απόφαση (υπουργού  Ανάπτυξης ή Τουρισμού ή Ναυτιλίας) μετά από πρόταση του οικείου δήμου  (αντί του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη, που ίσχυε ως τώρα). Δηλαδή,  διευκολύνεται ακόμα περισσότερο.
-Στα είδη καταστημάτων που  επιτρέπεται να λειτουργούν όλες τις ώρες της ημέρας και όλες τις ημέρες  της εβδομάδας, προστίθενται και τα φωτογραφεία.

Ο σύλλογος αναφέρει ότι «στόχος και αυτής της κυβέρνησης, σε συνέχεια των προηγούμενων είναι η ικανοποίηση του διακαούς πόθου των μεγαλεμπόρων για την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας αποβλέποντας στην περεταίρω ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους» και ζητάει να νομοθετηθεί ως αργία η Κυριακή «εδώ και τώρα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back