Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Εμείς στείλαμε έγγραφα…»

Εικόνα του άρθρου «Εμείς στείλαμε έγγραφα…»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/10/2021, 01:38
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και κυρίως την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας… δείχνει η Περιφέρεια Ηπείρου για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο οροπέδιο των λιμνών στην Τύμφη και δη στη Δρακόλιμνη με την ανεξέλεγκτη βόσκηση αγελάδων.

Η περιφερειακή αρχή χαρακτηρίζει μάλιστα «αστήρικτες τις αιτιάσεις που διατυπώθηκαν σε βάρος της Περιφέρειας». Μία μέρα πριν ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου, κατηγόρησε σαφέστατα την περιφερειακή αρχή για την «αναρχία που επικρατεί» στην εν λόγω περιοχή.

Διαβάστε: Δρακόλιμνη ή αγελάδες; Δρακόλιμνη...

Ο αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου Βασίλης Γοργόλης υποστήριξε, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής, ότι ναι μεν τα θέματα της βόσκησης ανήκουν στην αρμοδιότητά της, όμως για να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις θα πρέπει να εκπονηθούν οι χάρτες βόσκησης από το αρμόδιο υπουργείο «οι οποίοι καθυστερούν».

Υποστήριξε ακόμα ότι η Περιφέρεια Ηπείρου δεν έχει αμέτοχη όλο το προηγούμενο διάστημα και παρέπεμψε στα έγγραφα που έχει αποστείλει από το 2019 η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση «προκειμένου ως αρμόδια υπηρεσία να επιβάλλει διοικητικές κυρώσεις. Επίσης, γνωρίζουμε πως υπάρχει και από τον Δήμο Ζαγορίου παρέμβαση για το συγκεκριμένο θέμα».

Αν και πολλοί φορείς εμπλέκονται και κάποιοι φέρεται να έχουν ενδιαφερθεί, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, το θέμα της ανεξέλεγκτης βόσκησης στη Δρακόλιμνη δεν έχει επιλυθεί τόσα χρόνια…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back