Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εμβολιασμός: Τα ραντεβού της ηλικιακής ομάδας 80-84 ετών

Εικόνα του άρθρου Εμβολιασμός: Τα ραντεβού της ηλικιακής ομάδας 80-84 ετών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/01/2021, 23:02
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αύριο στις 18:00 ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 80 έως 84 ετών. Μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 32.701 πολίτες άνω των 85 ετών, 81.000 υγειονομικοί και περισσότεροι από 7.000 στους οίκους ευγηρίας.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για την επιδημία και το σχέδιο εμβολιασμού, υπενθύμισε τους τρόπους του ραντεβού, λέγοντας ότι αν ο πολίτης είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση, θα του έρθει αυτόματα μήνυμα στο κινητό του. Ο πολίτης θα πρέπει να επιβεβαιώσει το ραντεβού. 

Αν δεν αποδεχθεί ή δεν επιβεβαιώσει το ραντεβού δεν χάνει τη σειρά του και μπορεί μπαίνοντας στην πλατφόρμα και εισάγοντας τον ΑΜΚΑ του να κλείσει ραντεβού σε εμβολιαστικό κέντρο της προτίμησής του. 

Ο δεύτερος τρόπος είναι στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr όπου εισάγοντας τον ΑΜΚΑ του μπορεί να κλείσει ραντεβού. Επίσης μπορεί να κλείσει ραντεβού στα φαρμακεία ή στα ΚΕΠ. Εξήγησε ότι ο πολίτης μπορεί να ακυρώσει το ραντεβού του αλλά σε χρονικό διάστημα 72 ώρες πριν. Αν δεν προσέλθει στο ραντεβού μπορεί να ξανακλείσει άλλο ραντεβού αλλά μόνο εφόσον μεσολαβήσει ένας μήνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back