Λυκ πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Εμβολιασμοί παιδιών και από ιδιώτες παιδίατρους

Εικόνα του άρθρου Εμβολιασμοί παιδιών και από ιδιώτες παιδίατρους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/09/2021, 17:46
ΕΛΛΑΔΑ

Οι ιδιώτες παιδίατροι πλέον εντάσσονται στην εμβολιαστική διαδικασία παιδιών άνω των 12 ετών.

Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο της οποίας οι εκπρόσωποι των παιδιατρικών φορέων εξέφρασαν την ομόφωνη άποψη ότι οι παιδίατροι πρέπει να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο στον εμβολιασμό των νέων 12-17 ετών.

Στη διάρκεια της σύσκεψης ανακοινώθηκε μάλιστα ότι αυτό θα γίνει σύντομα. Επίσης τονίστηκε ο σημαντικός ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν οι παιδίατροι στο να εξηγήσουν επιστημονικά σε γονείς και παιδιά γιατί είναι απαραίτητος και ασφαλής ο εμβολιασμός.

Ήδη από το πρωί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κ. Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είχε προαναγγείλει τη συμμετοχή των παιδιάτρων στο εμβολιαστικό πρόγραμμα λέγοντας ότι «για τα παιδιά, η αιχμή του δόρατος είναι οι παιδίατροι. Προφανώς και οι παιδίατροι πρέπει να μπουν στο παιχνίδι για να πείσουν με τις γνώσεις τους και να κάνουν και οι ίδιοι εμβόλια. Αναζητούνται τρόποι και πολύ σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις προς την κατεύθυνση αυτή για να μπουν οργανωμένα οι παιδίατροι σε αυτή την ιστορία». 



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back