ΕΛΛΑΔΑ

Έλλειψη σελφ τεστ στα φαρμακεία

Εικόνα του άρθρου Έλλειψη σελφ τεστ στα φαρμακεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/01/2022, 22:37
ΕΛΛΑΔΑ

Από το πρωί του Σαββάτου παρατηρούνται ελλείψεις στα δωρεάν σελφ τεστ (κουτί των 5) που λαμβάνει η εκπαιδευτική κοινότητα, ώστε να είναι έτοιμη για την έναρξη των μαθημάτων, τη Δευτέρα.

Σε πολλά φαρμακεία των Ιωαννίνων, εκπαιδευτικοί και γονείς που έσπευσαν, ενημερώθηκαν ότι δεν υπάρχουν άλλα τεστ.

Αργά το απόγευμα του Σαββάτου, στις 20.00, τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας παραδέχθηκαν τις ελλείψεις, προσπαθώντας να τις «μειώσουν» ωστόσο.

Αναφέρουν ότι το 87,4% των δικαιούχων έχουν λάβει τα τεστ που δικαιούνται. Σημειώνεται ότι εξαιρούνται ομάδες εκπαιδευτικών σε διάφορους τομείς και δραστηριότητες.

«Εχθές και σήμερα το πρωί, λόγω της υψηλής ζήτησης σε φαρμακεία, έγιναν αναγκαίες ενέργειες ανακατανομής εφοδιασμού των φαρμακείων από τις φαρμακαποθήκες για να καλυφθούν ανάγκες» αναφέρει η ανακοίνωση.

Εν τέλει, μεταθέτει την ευθύνη στα σχολεία και στις διευθύνσεις εκπαίδευσης, λέγοντας ότι «στις λίγες περιπτώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών που δεν προμηθεύτηκαν self-test, μπορούν να διαθέσουν οι Σχολικές Μονάδες και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, που έχουν κατά κανόνα αποθέματα self-test. Εφόσον δεν έχουν, μπορούν να ειδοποιήσουν τη σχολική τους επιτροπή να τις προμηθεύσει με self-test για το άνοιγμα της Δευτέρας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back