ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα: Τρίτη στις ηλικίες διαμονής με τους γονείς

Εικόνα του άρθρου Ελλάδα: Τρίτη στις ηλικίες διαμονής με τους γονείς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/10/2024, 12:17
ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα είναι τρίτη στην ΕΕ, στο μέσο όρο ηλικίας ανθρώπων που συνεχίζουν να μένουν με τους γονείς τους, σύμφωνα με τη Eurostat.

Σύμφωνα με τη Eurostat, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες φεύγουν από την πατρογονική τους εστία στα 30,6 χρόνια.

Και πώς να φύγουν δηλαδή, αφού η Ελλάδα έχει το υψηλότερο κόστος για κατοικία, πάνω από χώρες με πολλαπλάσιους μέσους μισθούς όπως το Λουξεμβούργο και η Δανία.

Στην Ελλάδα, το 28% του πληθυσμού ξοδεύει πάνω από το 40% του εισοδήματος για στέγαση και το 32% των νέων 15-29 ετών, επίσης.

Πιο μεγάλοι φεύγουν οι Κροάτες (31,8) και οι Σλοβάκοι-ες (31).

Αντίθετα, οι Φινλανδοί-ες στα 21,4 χρόνια έχουν πάρει… έξωση και τους ακολουθούν οι Σουηδοί και οι Δανοί (21,8) και οι Εσθονοί (22,8).

Επίσης, ένα ακόμα δείγμα της προβληματικής, ειδικά για τους νέους και τις νέες, κατάστασης στην Ελλάδα, είναι ότι η χώρα είναι τέταρτη στην ΕΕ, στους υπερπληθωρισμένους χώρους διαμονής των νέων. Ήτοι, μένουν σε μεγάλα αστικά κέντρα, σε συγκατοικήσεις, σε νοικοκυριά με πολλά άτομα κ.λπ. Η Eurostat υπολογίζει ότι στην Ελλάδα, πάνω από το ένα τρίτο των νέων ζει σε παρόμοιες συνθήκες.

Άλλο ένα ενδιαφέρον στατιστικό, είναι ότι στην Ελλάδα οι νέοι που διαμένουν με τους γονείς τους συνεισφέρουν από 70% και πάνω (επί του αριθμού τους) στο οικογενειακό εισόδημα.

(photo credit: Eurostat/Speedkingz)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3