Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

​Ελλάδα: Παραμένει ψηφιακά ανώριμη

Εικόνα του άρθρου ​Ελλάδα: Παραμένει ψηφιακά ανώριμη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/07/2016, 22:01
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ψηφιακά… ανέτοιμη παραμένει η Ελλάδα, με τις ελλείψεις σε θεσμικό περιβάλλον, υποδομές και δεξιότητες να στερούν από τη χώρα τη δυνατότητα να μετατρέψει την ψηφιακή οικονομία σε στρατηγικό άξονα για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Όπως προκύπτει από τη μελέτη «The Global Information Technology Report 2016» του World Economic Forum, που παρουσίασε σήμερα Τετάρτη 6 Ιουλίου ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), η κατάταξη της Ελλάδας στην 70η θέση στο Δείκτη Ψηφιακής Ετοιμότητας, φέρνει τη χώρα μας στην τελευταία θέση μεταξύ των χωρών-μελών της ΕΕ των 28, ενώ, για πρώτη φορά, οι εθνικές μας επιδόσεις είναι χειρότερες από αυτές της Βουλγαρίας, η οποία βρέθηκε μία θέση πάνω από την Ελλάδα (στην 69η) για το 2016.

Η γενική βαθμολογία της Ελλάδας στο Δείκτη Ψηφιακής Ετοιμότητας παραμένει στο 4,1 στη φετινή αξιολόγηση. Αντίστοιχη ήταν η βαθμολογία της χώρας και κατά την αξιολόγηση του περασμένου έτους. 

Σύμφωνα με τον ΣΕΠΕ, η χώρα μας είναι η μόνη από τις «προηγμένες οικονομίες» (advanced economies) του πλανήτη, που έχει την πιο αδύναμη επίδοση στο Δείκτη Ψηφιακής Ετοιμότητας.

Τα στοιχεία του δείκτη Networked Readiness Index 2016, συμφωνούν με την αξιολόγηση της ψηφιακής ετοιμότητας της χώρας σύμφωνα με το Δείκτη Digital Density Index, ο οποίος -μετά από πρωτοβουλία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας- αποτυπώθηκε, για πρώτη φορά στη χώρα μας από την Accenture.

Σύμφωνα με τον Digital Density Index 2016, οι ψηφιακές επιδόσεις της Ελλάδας την κατατάσσουν στην 17η θέση ανάμεσα σε 18 οικονομίες στον πλανήτη, τις οποίες έχει αξιολογήσει η Accenture στο Δείκτη Ψηφιακής Ωριμότητας.

Τα δυσμενή στοιχεία για την Ελλάδα έρχονται να τονίσουν την επιτακτική, πλέον, ανάγκη μιας συγκροτημένης ψηφιακής στρατηγικής, μέσω της οποίας η χώρα θα ανατρέψει το σημερινό ψηφιακό έλλειμμα, αξιοποιώντας πλήρως το “κύμα” του ψηφιακού μετασχηματισμού της οικονομίας και της κοινωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back