Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα-ΗΠΑ: Παραμένει στο πρόγραμμα χωρίς βίζα

Εικόνα του άρθρου Ελλάδα-ΗΠΑ: Παραμένει στο πρόγραμμα χωρίς βίζα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/10/2018, 20:57
ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα παραμένει στο πρόγραμμα απαλλαγής θεώρησης εισόδου στις ΗΠΑ (Visa Waiver Program), ανακοίνωσαν οι αμερικανικές αρχές με επιστολή τους προς την υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

«Η απόφαση αυτή συνιστά μια ακόμη σημαντική επιβεβαίωση του ρόλου της Ελλάδας ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή, ενώ αντανακλά το εξαιρετικό επίπεδο της διμερούς συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες στον τομέα της Προστασίας του Πολίτη», τονίζει ο Όλγα Γεροβασίλη. 

Άτομα από συγκεκριμένες χώρες μπορούν να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής χωρίς βίζα με το Ηλεκτρονικό Σύστημα για Ταξιδιωτική Άδεια (ESTA), που είναι ένα ηλεκτρονικό σύστημα, μέρος του Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα (VWP). 

Η ESTA είναι υποχρεωτική για όλους τους υπηκόους ή πολίτες των χωρών του Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα VWP που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες για λόγους επαγγελματικούς ή αναψυχής για σύντομο χρονικό διάστημα.  Σύμφωνα με το Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα VWP, όλοι αυτοί οι ταξιδιώτες πρέπει να λάβουν μια ηλεκτρονική άδεια ταξιδιού πριν από την επιβίβαση τους σε αεροπλάνο ή κρουαζιερόπλοιο με προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ESTA σχεδόν αμέσως, θα καθορίσει σε πολλές περιπτώσεις, εάν ένα άτομο πληροί τις προϋποθέσεις του Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα VWP ταξίδια, και αν το εν λόγω ταξίδι δημιουργεί οποιαδήποτε επιβολή του νόμου ή κινδύνους για την ασφάλεια. 

Οι αιτήσεις ESTA μπορούν να υποβληθούν ανά πάσα στιγμή πριν από το ταξίδι, και αφού εγκριθούν, θα ισχύουν για διάστημα ενός ή  δύο ετών ή μέχρι τη λήξη του διαβατηρίου του αιτούντα, όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back