ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΕΛΕΤΑ: Έτοιμη για ανάβαση Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου ΕΛΕΤΑ: Έτοιμη για ανάβαση Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/07/2023, 19:34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η 1η Ανάβαση Ιωαννίνων θα γίνει προς Λιγκιάδες, υποσχόμενη τις παλιές, καλές (και ακόμα καλύτερες πλέον) στιγμές των αναβάσεων ράλι.

Ο αγώνας θα γίνει στις 8-9 Ιουλίου και τον διοργανώνει το Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ιωαννίνων ΕΛ.ΕΤ.Α.

Θα πάρουν μέρος 23 πληρώματα, τα περισσότερα από τα Γιάννενα και μερικά από Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αίγιο και Κέρκυρα.

Ως εκ τούτου, οι διοργανωτές θέλουν να μπει ο αγώνας στο επίσημο καλεντάρι της ομοσπονδίας και να γίενι θεσμός.

Ο πρόεδρος της ΕΛΕΤΑ Χρήστος Σαρηγιαννίδης είπε μεταξύ άλλων: «Αναβιώνουμε έναν αγώνα που είχε γίνει πολύ πολύ παλιά. Αυτός ο αγώνας τα επόμενα χρόνια θα γίνει θεσμός και πρωταθληματικός».

Παρόντες για τα δέοντα, ήταν στη συνέντευξη Τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Βασίλης Γοργόλης και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Ιωαννιτών Βασίλης Ζωγράφος.

Είπαν περίπου ό,τι λέγεται από συνεπικουρούντες φορείς, σε τέτοιου είδους διοργανώσεις…

Η διαδρομή μήκους 4 χλμ. ξεκινά από τη διασταύρωση της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Τρικάλων με τους Λιγκιάδες και τερματίζει λίγο πριν την κεντρική πλατεία του χωριού. Την πρώτη ημέρα, Σάββατο 8 Ιουλίου, θα διεξαχθούν οι χρονομετρημένες δοκιμές και την Κυριακή 9 Ιουλίου τα δύο σκέλη του αγώνα.

Ο χώρος των pits, όπου θα γίνει ο αρχικός τεχνικός έλεγχος, θα είναι επί της Ε.Ο. Ιωαννίνων–Τρικάλων, μετά τη διασταύρωση των Λιγκιάδων προς Μάζια, ενώ ο τελικός τεχνικός έλεγχος και η απονομή των επάθλων θα γίνει στην πλατεία των Λιγκιάδων.

Ο δρόμος προς Λιγκιάδες θα κλείσει στις 9 το πρωί του Σαββάτου και στις 9.30 το πρωί της Κυριακής, και μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα το μεσημέρι. Μέχρι εκείνη την ώρα οι θεατές θα πρέπει να έχουν πάρει τη θέση τους στη διαδρομή.

Λόγω του αγώνα, εκτός του δρόμου προς Λιγκιάδες, κλειστή θα είναι και η Εθνική Οδός Ιωαννίνων – Τρικάλων, από τον κόμβο Λιγκιάδων έως τη Μάζια, από τις 8 το πρωί μέχρι το μεσημέρι.

Παρών ήταν και ο εκπρόσωπος της Τροχαίας Ιωαννίνων Γιώργος Τάσσης, που ενημέρωσε για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:  Η κίνηση από Γιάννενα προς Μάζια και αντίστροφα θα γίνεται μέσω Λογγάδων, ενώ τα βαριά οχήματα που κινούνται προς Μάζια –Πέραμα - Κακαβιά δεν θα βγαίνουν στον κόμβο Ζαγορίου στην Εγνατία Οδό αλλά θα συνεχίζουν για έξοδο στον κόμβο Ιωαννίνων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back