Λυκ πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

«Έλεγχοι ασφάλειας γίνονται σε καθημερινή βάση»

Εικόνα του άρθρου «Έλεγχοι ασφάλειας γίνονται σε καθημερινή βάση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/12/2022, 18:52
ΗΠΕΙΡΟΣ

Το τραγικό δυστύχημα σε σχολείο στις Σέρρες, προκάλεσε ανησυχίες στην εκπαιδευτική κοινότητα της Άρτας, και δη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, όπου γίνονται εργασίες εγκατάστασης γεωθερμικής αντλίας θερμότητας.

Ο Δήμος Αρταίων προχώρησε σήμερα σε μια ανακοίνωση, στην προσπάθειά του να καθησυχάσει την εκπαιδευτική κοινότητα και να διαβεβαιώσει ότι «οι έλεγχοι ασφάλειας γίνονται σε καθημερινή βάση, λαμβάνοντας υπόψη όλους τους πιθανούς και αστάθμητους παράγοντες».

Περαιτέρω, σημειώνει τα εξής:

«Οι εργασίες του έργου γίνονται μέσα σ’ έναν περιφραγμένο και διαχωρισμένο από τα παιδιά χώρο.

-Οι εργασίες δεν προσομοιάζουν σε κανένα επίπεδο με άλλα αντίστοιχα έργα. Όταν χρειαστεί να γίνουν δοκιμές, αυτές θα γίνουν εκτός σχολικού ωραρίου και αυτό είναι κάτι που είχε προαποφασιστεί καιρό πριν.

-Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, καθώς τα έργα που γίνονται αφορούν σωληνώσεις του έργου .

-Παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν, το έργο σύντομα θα τελειώσει, δημιουργώντας ένα σχολείο ενεργειακά αναβαθμισμένο, ένα σχολείο-ενεργειακό πρότυπο, με ελάχιστο κόστος συντήρησης, περιβαλλοντικά καθαρό και μειωμένη ηλεκτρική κατανάλωση.

Αμέσως μόλις οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, θα ξεκινήσει η ασφαλτόστρωση του εργοταξίου και η αποκατάσταση του προαυλίου».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back