ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Ελάχιστο πράσινο τα 9 τετραγωνικά ανά κάτοικο»

Εικόνα του άρθρου «Ελάχιστο πράσινο τα 9 τετραγωνικά ανά κάτοικο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/03/2019, 15:35
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η ΔΡΑΣΥ με ανακοίνωσή της, σχολιάζει τον κανονισμό πρασίνου που συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο. Κατηγορεί τη δημοτική αρχή λέγοντας ότι στην ουσία ευνοεί τα τραπεζοκαθίσματα και τονίζει:

«Την καταστροφή του πράσινου που είναι διαχρονική πρακτική όλων των δημοτικών αρχών. Και φαίνεται εκ του αποτελέσματος, όπως ομολογούν στο κείμενο ότι η αναλογία αστικού πρασίνου ανά κάτοικο στο Δήμο Ιωαννιτών είναι 5,80 τ.μ. όταν το κατώτατο όριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για 9,00 τμ πρασίνου/κάτοικο καθώς και η διαπίστωση της κατάτμηση του πράσινου στην πόλη. Εκεί που ο κανονισμός είναι σαφής, είναι στα πρόστιμα που θα επιβάλλονται στους δημότες και μόνο».

Στη σχετική ανακοίνωσή της, η παράταξη θέτει αιτήματα όπως η επίτευξη της αναλογίας 9 τμ πρασίνου/κάτοικο,  κατανεμημένο ισότιμα σε όλη την έκταση, στελέχωση των υπηρεσιών, αναλυτική καταγραφή του πράσινου της πόλης, αποακτάσταση χώρων πρασίνου που έχουν πλακοστρωθεί και χρησιμοποιούνται από καταστήματα μαζικής εστίασης και «αυστηρά πρόστιμα σε όσους μεγαλοκατασκευαστές δεν προστατεύουν ή δεν αποκαθιστούν το πράσινο της πόλης».




ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back